Nutriční hodnoty (Zeleninový krém s květákem, řapíkatým celerem a houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 073 kJ / 256 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,94 g |
| Tuky | 17,30 g |
| – nasycené | 10,83 g |
| – nenasycené | 6,22 g |
| –– mononenasycené | 5,37 g |
| –– polynenasycené | 0,85 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 14,85 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 270 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 11,68 g |
| – cukry | 7,27 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší květák | Květák čerstvý | |
| 2 stonky 2 stonky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 1 1 větší petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/2 1/2 kedlubny | Kedluben čerstvý | 90 g |
| hrst hrst sušených hub nebo čerstvých plátků žampionů | Houby sušené směs | |
| 1/2 1/2 malého celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 2 PL 2 PL másla | Máslo kravské | 20 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| kari koření | Kari | |
| petrželka nebo libeček | Petržel nať čerstvá |