Kančí guláš
Ačkoliv nás zvěřinové hody vždy přitáhnou někam do myslivny, když seženete dobré maso, můžete vyzkoušet zvěřinu i doma, například guláš z divočáka, respektive kančí guláš. Chuťově výrazný pokrm skvěle doplní houskové knedlíky.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 8 633 kJ / 2 063 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 230,30 g |
Tuky | 101,78 g |
Vláknina | 20,72 g |
Cholesterol | 520 mg |
Sodík | 2,07 g |
Sůl | 5,10 g |
Sacharidy | 36,70 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 12. 2022 16:47
Paráda
2. 11. 2021 09:20
Jitko omlouvám se Vám, ale rajčata? V receptu není klasické "divoké" koření, které vyzdvihne onu chuť tohoto vynikajícího masa. Na guláš bych použil spíše plecko (kýta je vynikající na pečení). Navíc ten obrázek - to vypadá, že už to někdo měl. Ne, já bych si toto určitě nedal.
13. 3. 2021 21:50
Marcela: Tak jak to po více než 8 letech vidíte? Prý hned napíšeme ???? Za mě teda nic moc recept, kyselost z celé konzervy drcených rajčat mi v divočině vůbec nesedí a chybí mi tu špek nebo slanina. Že tu není blbej jalovec je jediné plus...
25. 3. 2016 12:59
Dělala jsem z kančího selátka(19 kg čistého masa)a je výtečný.Přidala jsem feferonky a samozřejmě papriku,protože bez ní si guláš nedovedu přestavit. Za mě

10. 7. 2014 20:33
Vynikající! Paprika být opravdu nemusí a příště zkusím naložit předem do octa. Díky za recept yes:
9. 2. 2014 12:30
Díky za inspiraci...
Gulášek jsem uvařila, je výborný. Příloha u nás podle libosti :
houskový knedlík a bramboráček. Vřele doporučuji.
Gulášek jsem uvařila, je výborný. Příloha u nás podle libosti :
houskový knedlík a bramboráček. Vřele doporučuji.

4. 2. 2014 19:13
Uvařeno, snědeno ... úžasný

13. 1. 2014 18:04
Tak jsme se do toho taky dali, už mi tečou sliny po bradě a jsem zvědavý jak to dopadne dám vědět

2. 12. 2013 19:21
Danča:Záleží od toho z jak starého kusu to maso je. Mladé maso není potřeba marinovat. Natáhne do sebe chutě z koření při přípravě.
Maso ze staršího kusu "prasnice" nebo kanec dukladně očistit od tuku a blan. Podle zpusobu použití /pečení,minutky atd./ je nejjednodušší zpusob prošpikovat dobrou voňavou slaninou, posypat kořením,které je vždy napsáno u receptu mírně osolit a namazat slunečnicovým olejem.Pozor se solením,když dáte moc soli z masíčka vyteče šťáva.
Mně se osvědčilo i máslo rozpuštěné ve trošce oleje , na minutky.Takto upravené maso dát do misky přikrýt folií a nechat marinovat 12 až 24.hodin. Před přípravou dosolit a ihned péct a nebo vařit!
Maso ze staršího kusu "prasnice" nebo kanec dukladně očistit od tuku a blan. Podle zpusobu použití /pečení,minutky atd./ je nejjednodušší zpusob prošpikovat dobrou voňavou slaninou, posypat kořením,které je vždy napsáno u receptu mírně osolit a namazat slunečnicovým olejem.Pozor se solením,když dáte moc soli z masíčka vyteče šťáva.
Mně se osvědčilo i máslo rozpuštěné ve trošce oleje , na minutky.Takto upravené maso dát do misky přikrýt folií a nechat marinovat 12 až 24.hodin. Před přípravou dosolit a ihned péct a nebo vařit!
2. 12. 2013 14:56
Kečup ke kančímu? No neblázněte!
10. 11. 2013 13:17
tak jsem to zkusil a je to mňamka ... tedy přidal jsem tam pár feferonek ale jinak paráda 


15. 10. 2013 21:32
Vařili jsme, sice jsme přidali ještě papriku ale mňam

24. 5. 2013 16:57
Právě jsem dovařila, je supeeer
díky za recept 



23. 12. 2012 01:29
Danča:Dobrý je to maso nakrájet na kostky zalít ho asi 2 lžícema octa, oleje a na půlměsíčky nakrájet a promíchat s cibulkou, přidávám pak ještě trochu koření zvěřina ale pozor obsahuje jalovec a ten je hodně aromatický. Nechám to pak klidně dva dny odležet. pak stejným způsobem jak je psáno děám guláš, ocet se vypaří a zvěřina není tak cítit divočinou
5. 12. 2012 17:59


Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Obložené křepelčí vejce
Přidáno před 12 hodinami
Pikantní andělská medová kuřecí křídla
Přidáno 27. 11. 2023 09:19
Čokoládové cookiesky
Přidáno 27. 11. 2023 06:59
Bramborová kaše s hnědým máslem podle Kašpárka
Přidáno 26. 11. 2023 22:15
Ghí žampióny v nudlích
Přidáno 26. 11. 2023 10:41
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
Přidáno 26. 11. 2023 08:35
Právě bylo uvařeno:
Smažené vdolky
Mira74 uvařila před 18 minutami
Kokosová vosí hnízda
parcei uvařila před 2 hodinami
Nádivka velikonoční
Moanka uvařila před 2 hodinami
Linecké cukroví
HANICZKA uvařila před 4 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
HANICZKA uvařil před 4 hodinami
Mramorová bábovka
divozenka666 uvařila před 13 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Bayta uvařila před 13 hodinami
Pomazánka z pečené dýně a papriky
Jitka J. uvařila před 14 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Rebave uvařila před 14 hodinami
Valašské podlesníky
Fitulka uvařil před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pravý guláš z divočáka guláš z divočáka pohlreich nejlepší kančí guláš kančí recepty guláš z kančího masa guláš z kančí kýty výborný kančí guláš kančí kýta guláš zvěřinový guláš pohlreich kančí guláš z kýty kanci kančí maso recepty kančí kýta recepty dančí guláš pohlreich nejlepší kančí guláše jak naložit kančí maso guláš z divočáka jak nalozit kanci maso na gulas guláš z dančí kýty dle polreicha kancí maso
Suroviny: kýta kančí, cibule, slanina uzená, sůl, pepř mletý, koření na zvěřinu, vývar masový, chléb, sádlo, víno červené, česnek
Kančí guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2751
26 názorů