

Kančí guláš
Suroviny 4 porce
- 1 kg kančí kýty
- 4 velké cibule
- 10 dkg slaniny nebo špeku
- sůl
- pepř
- voda
- starý chléb (1/4 menšího bochníku)
- sádlo či olej
- 1 dl červeného vína
- 3 - 5 stroužků česneku
Postup přípravy receptu
Na sádle, popř. oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli se špekem, přidáme na kostky pokrájené maso. Necháme vydusit první šťávu, teprve pak podléváme vodou (možno podlévat i vývarem), přidáme víno a přikryté dusíme doměkka.
Je-li maso měkké, dáme prolisovaný česnek (moje babička ručně "třela" se solí), zahustíme rozstrouhaným starším chlebem a necháme asi 10-15 minut povařit. Pozor, hodně houstne. Nakonec osolíme a opepříme dle chuti.
Poznámka od kuchařky
Zkoušela jsem přidat ještě 2 lžíce kečupu, trochu majoránky a malou sklenku piva. Je to také velmi dobré. Podávám obvykle s těstovinami nebo s chlebem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kančí guláš
-
Dělala jsem z kančího selátka(19 kg čistého masa)a je výtečný.Přidala jsem feferonky a samozřejmě papriku,protože bez ní si guláš nedovedu přestavit. Za mě
-
Vynikající! Paprika být opravdu nemusí a příště zkusím naložit předem do octa. Díky za recept yes:
-
Díky za inspiraci...
Gulášek jsem uvařila, je výborný. Příloha u nás podle libosti :
houskový knedlík a bramboráček. Vřele doporučuji. -
Uvařeno, snědeno ... úžasný
-
Tak jsme se do toho taky dali, už mi tečou sliny po bradě a jsem zvědavý jak to dopadne dám vědět
-
Danča:Záleží od toho z jak starého kusu to maso je. Mladé maso není potřeba marinovat. Natáhne do sebe chutě z koření při přípravě.
Maso ze staršího kusu "prasnice" nebo kanec dukladně očistit od tuku a blan. Podle zpusobu použití /pečení,minutky atd./ je nejjednodušší zpusob prošpikovat dobrou voňavou slaninou, posypat kořením,které je vždy napsáno u receptu mírně osolit a namazat slunečnicovým olejem.Pozor se solením,když dáte moc soli z masíčka vyteče šťáva.
Mně se osvědčilo i máslo rozpuštěné ve trošce oleje , na minutky.Takto upravené maso dát do misky přikrýt folií a nechat marinovat 12 až 24.hodin. Před přípravou dosolit a ihned péct a nebo vařit! -
Kečup ke kančímu? No neblázněte!
-
tak jsem to zkusil a je to mňamka ... tedy přidal jsem tam pár feferonek ale jinak paráda
-
Vařili jsme, sice jsme přidali ještě papriku ale mňam
-
Právě jsem dovařila, je supeeer
díky za recept
-
Danča:Dobrý je to maso nakrájet na kostky zalít ho asi 2 lžícema octa, oleje a na půlměsíčky nakrájet a promíchat s cibulkou, přidávám pak ještě trochu koření zvěřina ale pozor obsahuje jalovec a ten je hodně aromatický. Nechám to pak klidně dva dny odležet. pak stejným způsobem jak je psáno děám guláš, ocet se vypaří a zvěřina není tak cítit divočinou
-
už jdem na to snad bude dobrej napíšem
-
A co paprika????
-
fakt dobrůtka vyskoušela jsem
Jity diky
-
zkouška dopadla dobře, velice to chutnalo, skvělý recept