Kančí guláš

Jitka B Kuchařka: Jitka B

Doba přípravy: 1 hodina 4 porce Jiné maso 23 názorů

Suroviny

1 kg kančí kýty
4 velké cibule
10 dkg slaniny nebo špeku
sůl
pepř
voda
starý chléb (1/4 menšího bochníku)
sádlo či olej
1 dcl červeného vína
3 - 5 stroužků česneku
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle popř. oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli se špekem, přidáme na kostky pokrájené maso. Necháme vydusit první šťávu, teprve pak podléváme vodou (možno podlévat i vývarem), přidáme víno a přikryté dusíme do měkka.

  2. Je-li maso měkké, dáme prolisovaný česnek (moje babička ručně "rozmačkávala" se solí), zahustíme rozstrouhaným starším chlebem a necháme asi 10-15 minut povařit. Pozor, hodně houstne. Nakonec osolíme a opepříme dle chuti.

Poznámka

Zkoušela jsem přidat ještě 2 lžíce kečupu, trochu majoránky a malou sklenku piva. Je to také velmi dobré. Podávám obvykle s těstovinami nebo s chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 667 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kančí guláš

  • Ladislava Matějů Ladislava Matějů(neregistrovaný)

    Dělala jsem z kančího selátka(19 kg čistého masa)a je výtečný.Přidala jsem feferonky a samozřejmě papriku,protože bez ní si guláš nedovedu přestavit. Za mě :yes:

    Odpovědět

  • deina.c deina.c(neregistrovaný)

    Vynikající! Paprika být opravdu nemusí a příště zkusím naložit předem do octa. Díky za recept yes:

    Odpovědět

  • Martas Martas(neregistrovaný)

    Díky za inspiraci...
    Gulášek jsem uvařila, je výborný. Příloha u nás podle libosti :
    houskový knedlík a bramboráček. Vřele doporučuji.:yes:

    Odpovědět

  • Gabriellla Gabriellla(neregistrovaná)

    Uvařeno, snědeno ... úžasný:-p

    Odpovědět

  • Slávek Slávek(neregistrovaný)

    Tak jsme se do toho taky dali, už mi tečou sliny po bradě a jsem zvědavý jak to dopadne dám vědět:-*

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Danča:Záleží od toho z jak starého kusu to maso je. Mladé maso není potřeba marinovat. Natáhne do sebe chutě z koření při přípravě.
    Maso ze staršího kusu "prasnice" nebo kanec dukladně očistit od tuku a blan. Podle zpusobu použití /pečení,minutky atd./ je nejjednodušší zpusob prošpikovat dobrou voňavou slaninou, posypat kořením,které je vždy napsáno u receptu mírně osolit a namazat slunečnicovým olejem.Pozor se solením,když dáte moc soli z masíčka vyteče šťáva.
    Mně se osvědčilo i máslo rozpuštěné ve trošce oleje , na minutky.Takto upravené maso dát do misky přikrýt folií a nechat marinovat 12 až 24.hodin. Před přípravou dosolit a ihned péct a nebo vařit!

    Odpovědět

  • Presi Presi(neregistrovaný)

    Kečup ke kančímu? No neblázněte!

    Odpovědět

  • Radek Radek(neregistrovaný)

    tak jsem to zkusil a je to mňamka ... tedy přidal jsem tam pár feferonek ale jinak paráda :yes::-K

    Odpovědět

  • kiiki kiiki

    Vařili jsme, sice jsme přidali ještě papriku ale mňam:yes:

    Odpovědět

  • jajina jajina(neregistrovaná)

    Právě jsem dovařila, je supeeer:-p díky za recept ;-):yes:

    Odpovědět

  • honza honza(neregistrovaná)

    Danča:Dobrý je to maso nakrájet na kostky zalít ho asi 2 lžícema octa, oleje a na půlměsíčky nakrájet a promíchat s cibulkou, přidávám pak ještě trochu koření zvěřina ale pozor obsahuje jalovec a ten je hodně aromatický. Nechám to pak klidně dva dny odležet. pak stejným způsobem jak je psáno děám guláš, ocet se vypaří a zvěřina není tak cítit divočinou

    Odpovědět

  • Marcela Marcela(neregistrovaná)

    :-p už jdem na to snad bude dobrej napíšem:-D

    Odpovědět

  • Jarmila Jarmila(neregistrovaná)

    A co paprika????:-/

    Odpovědět

  • mmmmm mmmmm(neregistrovaný)

    :yes:fakt dobrůtka vyskoušela jsem :-K Jity diky

    Odpovědět

  • Miki Miki(neregistrovaný)

    :-)):yes:zkouška dopadla dobře, velice to chutnalo, skvělý recept

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: guláš z divočáka pohlreich pravý guláš z divočáka nejlepší kančí guláš kančí recepty guláš z kančího masa guláš z kančí kýty výborný kančí guláš zvěřinový guláš pohlreich kančí guláš z kýty kančí kýta guláš kanci kančí maso recepty kančí kýta recepty dančí guláš pohlreich nejlepší kančí guláše jak naložit kančí maso jak nalozit kanci maso na gulas guláš z dančí kýty dle polreicha kancí maso guláš z divočáka

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít