Nutriční hodnoty (Kněždubské krajance)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 862 kJ / 3 074 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 60,50 g |
| Tuky | 125,15 g |
| – nasycené | 74,75 g |
| – nenasycené | 44,25 g |
| –– mononenasycené | 33,50 g |
| –– polynenasycené | 10,75 g |
| ––– omega 3 | 1,52 g |
| Vláknina | 18,30 g |
| Cholesterol | 340 mg |
| Sodík | 189 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 405,05 g |
| – cukry | 42,25 g |
| ––– laktóza | 15,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vařené brambory nebo zbytek bramborové kaše | Brambor zimní | 150 g |
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 250 ml 250 ml 33% šlehačky | Šlehačka 35% | 250 ml |
| 250 ml 250 ml zakysané smetany nebo podmásle | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
| podle chuti sůl (dala jsem 1 lžíci lžíci vegety) | Sůl mořská | |
| kmín do těsta i na těsto | Kmín | |
| mléko podle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| sádlo na potření | Sádlo vepřové |