Nutriční hodnoty (Fazolkovo-pórková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 149 kJ / 275 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,98 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
| Tuky | 22,58 g |
| – nasycené | 9,08 g |
| – nenasycené | 11,06 g |
| –– mononenasycené | 8,83 g |
| –– polynenasycené | 2,23 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 273 mg |
| Sodík | 105 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 7,00 g |
| – cukry | 4,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku mražených zelených fazolek | Fazolky čerstvé | |
| 1 1 menší pórek | Pórek čerstvý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| kuřecí vývar (může být i želé v kelímku) | Vývar kuřecí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| hladká mouka na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | |
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá |