Nutriční hodnoty (Sezamovo-polentové kuřecí řízky s chřestem a zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 6 960 kJ / 1 663 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,43 g |
| Tuky | 98,57 g |
| – nasycené | 28,97 g |
| – nenasycené | 66,71 g |
| –– mononenasycené | 50,10 g |
| –– polynenasycené | 16,61 g |
| ––– omega 3 | 0,39 g |
| Vláknina | 24,77 g |
| Cholesterol | 35 mg |
| Sodík | 880 mg |
| Sůl | 2,27 g |
| Sacharidy | 147,72 g |
| – cukry | 29,78 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 kuřecí řízky | Kuře prso | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 2 2 vrchovaté lžičky uzené mleté papriky | Paprika uzená | |
| 2 lžíce 2 lžíce sezamových semínek | Sezam loupaný | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce instantní polenty | Polenta | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje extra virgine | Olej olivový | 22 ml |
| 4 4 ančovičky | Ančovičky v oleji | |
| 2 větvičky 2 větvičky čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
| 150 ml 150 ml kuskusu | Kuskus pšeničný | 150 g |
| 300 ml 300 ml vroucí vody | Voda | 300 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 50 g 50 g špeku | Špek | 50 g |
| 1/2 1/2 mladé cukety | Cuketa čerstvá | 50 g |
| 2 stonky 2 stonky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 1/2 1/2 tlustostěnné červené papriky | Paprika červená čerstvá | 75 g |
| 1 1 větší rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| 10 10 cherry rajčat | Rajčata cherry | 300 g |
| 8 8 zelených chřestů | Chřest zelený čerstvý | |
| 7-8 cm 7-8 cm čerstvé červené feferonky | Chilli paprička čerstvá | |
| 2 lžička 2 lžička hrubozrnné soli | Sůl mořská | |
| 3 větvičky 3 větvičky čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
| 1,5 lžíce 1,5 lžíce balzamikového octa | Ocet balsamikový bílý | 30 ml |
| šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu |