Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Čokoládovo-mandlový dort)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie35 489 kJ /
8 482 kcal
Bílkoviny108,14 g
– z toho živočišné bílkoviny37,31 g
– z toho rostlinné bílkoviny70,83 g
Tuky451,51 g
– nasycené227,54 g
– nenasycené198,02 g
–– mononenasycené148,53 g
–– polynenasycené49,49 g
––– omega 31,72 g
Vláknina52,10 g
Cholesterol 1,57 g
Sodík 1,37 g
Sůl1,23 g
Sacharidy850,45 g
– cukry689,10 g
––– laktóza14,05 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 g 200 g tmavé čokolády s alespoň 60% podílem kakaové hmoty Čokoláda hořká 40% 200 g
200 200 g másla (nakrájeného na kousky + na vymazání formy) Máslo kravské 200 g
1 lžíce 1 lžíce instantní kávy Káva instantní sušená 15 g
170 g 170 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 170 g
1 lžička 1 lžička prášku do pečiva Kypřící prášek 4 g
1/4 lžičky 1/4 lžičky sody Jedlá soda 3 g
200 g 200 g přírodního cukru typu muscovado Xylitol 200 g
200 g 200 g přírodního krupicového cukru Cukr bílý 200 g
25 g 25 g tmavého kakaa holandského typu nebo tzv. cukrářského kakaa Kakao prášek 25 g
3 3 středně velká vejce Vejce slepičí 210 g
75 ml 75 ml (5 lžic) podmáslí Podmáslí 75 g
strouhaná čokoláda nebo čokoládové hoblinky na ozdobu Čokoláda mléčná 30%
175 g 175 g drcených mandlí Mandle loupané mleté 175 g
200 g 200 g kvalitní tmavé čokolády (viz výše) - nalámané Čokoláda hořká 40% 200 g
280 ml 280 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 280 ml
2 lžíce 2 lžíce přírodního krupicového cukru Cukr bílý 24 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.