Nutriční hodnoty (Čokoládovo-mandlový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 35 489 kJ / 8 482 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 108,14 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 37,31 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 70,83 g | 
| Tuky | 451,51 g | 
| – nasycené | 227,54 g | 
| – nenasycené | 198,02 g | 
| –– mononenasycené | 148,53 g | 
| –– polynenasycené | 49,49 g | 
| ––– omega 3 | 1,72 g | 
| Vláknina | 52,10 g | 
| Cholesterol | 1,57 g | 
| Sodík | 1,37 g | 
| Sůl | 1,23 g | 
| Sacharidy | 850,45 g | 
| – cukry | 689,10 g | 
| ––– laktóza | 14,05 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 200 g 200 g tmavé čokolády s alespoň 60% podílem kakaové hmoty | Čokoláda hořká 40% | 200 g | 
| 200 200 g másla (nakrájeného na kousky + na vymazání formy) | Máslo kravské | 200 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce instantní kávy | Káva instantní sušená | 15 g | 
| 170 g 170 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 170 g | 
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g | 
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky sody | Jedlá soda | 3 g | 
| 200 g 200 g přírodního cukru typu muscovado | Xylitol | 200 g | 
| 200 g 200 g přírodního krupicového cukru | Cukr bílý | 200 g | 
| 25 g 25 g tmavého kakaa holandského typu nebo tzv. cukrářského kakaa | Kakao prášek | 25 g | 
| 3 3 středně velká vejce | Vejce slepičí | 210 g | 
| 75 ml 75 ml (5 lžic) podmáslí | Podmáslí | 75 g | 
| strouhaná čokoláda nebo čokoládové hoblinky na ozdobu | Čokoláda mléčná 30% | |
| 175 g 175 g drcených mandlí | Mandle loupané mleté | 175 g | 
| 200 g 200 g kvalitní tmavé čokolády (viz výše) - nalámané | Čokoláda hořká 40% | 200 g | 
| 280 ml 280 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 280 ml | 
| 2 lžíce 2 lžíce přírodního krupicového cukru | Cukr bílý | 24 g |