Nutriční hodnoty (Srnčí eintopf)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 807 kJ / 671 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,41 g |
| Tuky | 43,38 g |
| – nasycené | 21,02 g |
| – nenasycené | 21,60 g |
| –– mononenasycené | 18,23 g |
| –– polynenasycené | 3,38 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 20,30 g |
| Cholesterol | 35 mg |
| Sodík | 827 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 54,15 g |
| – cukry | 10,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| srnčí maso (měla jsem krk, ale může být i jiné maso) | Srnec kýta | |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| 50 g 50 g vyuzeného špeku (nebo slaniny) | Špek | 50 g |
| 2 2 větší hrsti malých bílých fazolí | Fazole bílé | |
| 2 hrsti 2 hrsti zelených fazolek | Fazolky čerstvé | |
| 2 2 střední brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce koření Saturejka | Saturejka sušená | 15 g |
| trochu trochu pepře | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |