Nutriční hodnoty (Boloňské špagety na víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 14 164 kJ / 3 385 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 150,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 81,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 69,20 g |
Tuky | 119,02 g |
– nasycené | 32,79 g |
– nenasycené | 76,25 g |
–– mononenasycené | 60,23 g |
–– polynenasycené | 16,02 g |
––– omega 3 | 0,64 g |
Vláknina | 41,36 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 340 mg |
Sůl | 0,55 g |
Sacharidy | 387,17 g |
– cukry | 46,53 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
2 2 cibule (nebo 1 velká) | Cibule čerstvá | 140 g |
90 g 90 g rajského protlaku | Protlak rajčatový | 90 g |
500 g 500 g mletého masa (hovězí nebo vepřové) | Vepřový ořez | 500 g |
400 g 400 g rajčat | Rajče červené čerstvé | 400 g |
150 ml 150 ml vývaru (hovězí nebo vepřový) | Vývar hovězí | 150 ml |
150 ml 150 ml červeného vína | Víno červené suché | 150 ml |
2 stonky 2 stonky celeru | Celer bulva čerstvá | |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
podle chuti sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
kousek kousek sýra (parmezán) na posypání | Sýr kravský tvrdý 30% | |
1 balíček 1 balíček špaget | Špagety pšeničné | 500 g |