Nutriční hodnoty (Boloňské špagety na víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 14 164 kJ / 3 385 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 150,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 81,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 69,20 g |
| Tuky | 119,02 g |
| – nasycené | 32,79 g |
| – nenasycené | 76,25 g |
| –– mononenasycené | 60,23 g |
| –– polynenasycené | 16,02 g |
| ––– omega 3 | 0,64 g |
| Vláknina | 41,36 g |
| Cholesterol | 240 mg |
| Sodík | 340 mg |
| Sůl | 0,55 g |
| Sacharidy | 387,17 g |
| – cukry | 46,53 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 2 2 cibule (nebo 1 velká) | Cibule čerstvá | 140 g |
| 90 g 90 g rajského protlaku | Protlak rajčatový | 90 g |
| 500 g 500 g mletého masa (hovězí nebo vepřové) | Vepřový ořez | 500 g |
| 400 g 400 g rajčat | Rajče červené čerstvé | 400 g |
| 150 ml 150 ml vývaru (hovězí nebo vepřový) | Vývar hovězí | 150 ml |
| 150 ml 150 ml červeného vína | Víno červené suché | 150 ml |
| 2 stonky 2 stonky celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| podle chuti sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| kousek kousek sýra (parmezán) na posypání | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| 1 balíček 1 balíček špaget | Špagety pšeničné | 500 g |