Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Boloňské špagety na víně)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie14 164 kJ /
3 385 kcal
Bílkoviny150,20 g
– z toho živočišné bílkoviny81,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny69,20 g
Tuky119,02 g
– nasycené32,79 g
– nenasycené76,25 g
–– mononenasycené60,23 g
–– polynenasycené16,02 g
––– omega 30,64 g
Vláknina41,36 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 340 mg
Sůl0,55 g
Sacharidy387,17 g
– cukry46,53 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3 lžíce 3 lžíce olivového oleje Olej olivový 33 ml
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
2 2 cibule (nebo 1 velká) Cibule čerstvá 140 g
90 g 90 g rajského protlaku Protlak rajčatový 90 g
500 g 500 g mletého masa (hovězí nebo vepřové) Vepřový ořez 500 g
400 g 400 g rajčat Rajče červené čerstvé 400 g
150 ml 150 ml vývaru (hovězí nebo vepřový) Vývar hovězí 150 ml
150 ml 150 ml červeného vína Víno červené suché 150 ml
2 stonky 2 stonky celeru Celer bulva čerstvá
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
podle chuti sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
kousek kousek sýra (parmezán) na posypání Sýr kravský tvrdý 30%
1 balíček 1 balíček špaget Špagety pšeničné 500 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.