Nutriční hodnoty (Pikantni mrkvovy salat (teply))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 136 kJ / 272 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,67 g |
| Tuky | 10,49 g |
| – nasycené | 2,24 g |
| – nenasycené | 5,44 g |
| –– mononenasycené | 4,16 g |
| –– polynenasycené | 1,28 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 11,25 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 533 mg |
| Sůl | 1,26 g |
| Sacharidy | 26,71 g |
| – cukry | 10,54 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce Harissa pasty | Harissa | 15 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky římského kmínu | Římský kmín mletý | 3.5 g |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| šťávu z 1 1 citronu | Citrón čerstvý | 90 g |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 1 1 vařené vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| černé olivy | Olivy čerstvé zralé | |
| hladkolistá petrželka | Petržel nať čerstvá |