Kefírovka v DP

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 32 názorů

Suroviny

420 g hustého kefíru
2 vejce
130 g cukru
vanilkový cukr
2 lžíce mletých ořechů (asi 30 g)
530 g polohrubé mouky
90 g oleje
2 lžičky Granka
1/2 lžičky skořice
prášek do pečiva
lžička jedlé sody
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Koláč (nebo jiný, určený pro pečení s práškem do pečiva).

Poznámka

Buchta nádherně voní (připomíná tím nějaký oplatek), je méně sladká a vypadá a chutná jako třená.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kefírovka v DP

  • zizala zizala

    Cathleen, pekla jsem o víkendu a věděla jsem už předem, že bude výborná. Bodík udělen zaslouženě. Místo ořechů jsem dala kokos, jinak stejně. Příště zároveň s kokosem nebudu dávat skořici, trošku se ty chutě vzájemně tloukly, ale to mě mělo napadnout:-8 Vyfotit jsem nějak nestihla :-8:-p

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Cat....k tomu není:-p, kromě 12.bodíku:yes: co dodat:-p super

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Neměla jsem nyní moc času - fotky přidávám až dnes - přidala jsem oblíbené rozinky a špetku citr. kůry ;-)Samozřejmě jsem ve spěchu tentokrát zapoměla vyndat háky :-S

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Dnes upečeno - skoro snězeno - vynikající :yes::yes:
    Jen dál, tyto buchtičky mají u mých synů (i manžela;-)) veliký úspěch, mne vyhovuje příprava - nandám a peču a pokud nezapomenu vyndat háky - tak je to OK ;-):-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Ivi, měla jsem hodně kefíru, houbičky jsou nějaké moc pracovité, tak jsem hledala receptík na využití. Moučník nám moc chutnal, pekla jsem ho ale na hlubokém plechu s okraji. Kdysi jsem zkoušela dělat v pečce i sladké věci s práškem do pečiva, ale nebyla jsem moc spokojená. Prý taky každá pekárna tohle upeče jinak, tak nevím..... Dávám +:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Cathleen:-)tak konečně k tobě doputovala i moje fotečka;-).Co mě potkalo u pečení už víš,tak jen ve zkratce.Kefírovka se mi při pečení dost vyboulila a praskla a musela jsem jí ještě přidat 10min pečení,ale i tak jí řadím mezi oblíbené a budu zkoušet dál;-)(třeba i v pekáčku:-D).Moc nám totiž chutnala,byla krásně vláčná a šťavnatá a s domácí meruňkovou marmeládou nebo medem,chutnala skvostně:-p:-p.Posílám k fotce i boďku č.10;-)a věř že znovu upeču:-).

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Já jsem si říkala že kefír není moc hustý,my ho moc nekupujeme,já si jen sem tam koupím podmáslí,tak to řidší těsto bylo proto že byl řidší kefír :-S,ale buchta je dobrá a příště to bude lepší.Ono těsto pomalu kynulo a potom se to holt nedopeklo :-O:-D:-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Nee, to určitě nebude hustší....spíš - jak jsem psala - ždibínek kefíru ubrat a přidat lžíci (ne víc !) mouky nebo ořechů....

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    cathleen - ale ne, já si jen nyslela, jestli by ten prášek nezpůsobil to, že ten kefír by byl hustší ( něco jako bys dávala třeba škrob atd). Netvrdím, že to funguje ....

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Spagi, asi jsem teď trochu mimoň, ale nevím, jak to myslíš....prášek by měl do tekutiny přijít co nejpozději a co má společného s hustotou těsta?

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    cathleen - já mám tedy také domácí kefír, ale co myslíš - nebylo by řešení zamíchat prášek do pečiva do kefíru a pak to dávat do pekárny jako tekutou přísadu?, já to určitě takhle s něčím dělala, myslím ale že šlo o pudink a abych neměla řidší těsto, rozmíchala jsem ho snad v mléce, které šlo do moučníku a fungovalo to.I když já peču v troubě normální, nevím, jestli pekárna nepůsobí trochu jinak...

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Ano, řidší bylo, dost....jen jsem pak přemýšlela, že ti, kteří ji budou dělat z kupovaného kefíru (já mám domácí, ale z kupovaného mléka), ti by mohli trochu kefíru ubrat. 30-50g, a přidat ještě lžíci ořechů....i to pomůže. Byla by škoda, nedělat tuhle výbornou buchtu jen kvůli tomu, že koupený kefír je řidší než domácí...
    Myslíš, že ti dělalo potíže to, že bylo těsto řidší? Budu si muset kefír koupit a mrknout....
    A víš, že si doma můžeš vyrobit kefír z kupovaného kefíru a koupeného mléka?

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Cathleen,chutná,chutná...mám opravdu menší pečku s jedním hákem,jsem s ní spokojená,jenom včera mi dala trochu zabrat :-!:-p:-p,jenom se chci ještě zeptat,měla jsi těsto řidší :-?Dělala jsem úplně přesně podle receptu a zdálo se mi řídké,ale nechala jsem to tak jak bylo psáno...

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Jiřinko:-)ta je na 1*:yes:.Opravdu paráda a už z fotek je vidět,že i chutná:-p:-p

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Jiřinko, ale ta teda JE:-! :yes::yes: A chutnali jste?
    Myslím, že už jsem se tě ptala, jakou pečku máš....podle tvaru buchtičky bych řekla, že menší, než já...jednohákovou:-? A nevšimla sis náhodou zbytkového času, když pečka přestala míchat a začala péct? Mně peče asi 1h 15min.

    Irisko, rozinečky určitě ano;-)

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: kefirovka domácí kefír kefírová buchta s meruňkovou marmeládou výborná kefírovka kefirova buchta z domaci pekarny buchta kefírovka pečení z kefiru sváteční mňamka kefírová buchta z pekárny kefírová bábovka v domácí pekárně nejlepší koláč z kefíru z domácí pekárny zkratky při pečení kefírová buchta z dp kupovaný kefír recepty pro domácí pekárnu kefírovka třená buchta z domácí pekárny buchta pečená v domací pekárně s kefirem recepty dp kefírová buchta recept z domácí pekárny zkratky v pečení

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít