Nutriční hodnoty (Dančí (jelení) kýta na víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 12 251 kJ / 2 928 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 224,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 214,20 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,13 g |
Tuky | 196,89 g |
– nasycené | 110,81 g |
– nenasycené | 80,16 g |
–– mononenasycené | 70,26 g |
–– polynenasycené | 9,90 g |
––– omega 3 | 0,80 g |
Vláknina | 31,45 g |
Cholesterol | 775 mg |
Sodík | 2,77 g |
Sůl | 6,68 g |
Sacharidy | 30,49 g |
– cukry | 14,52 g |
––– laktóza | 0,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg Jelení kýty | Jelení kýta | 1000 g |
10 dkg 10 dkg slaniny | Špek | 100 g |
1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 střední celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
1 1 větší petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
4-6 4-6 pepřů | Pepř černý | 5 g |
4-6 4-6 nových koření | Nové koření | |
1-2 1-2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
špetka špetka tymiánu | Tymián sušený | |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
1/8 l 1/8 l červeného vína | Víno červené suché | 125 ml |
10 dkg 10 dkg másla | Máslo kravské | 100 g |
hrst hrst hladké mouky na zaprášení | Mouka pšeničná hladká |