Nutriční hodnoty (Fašiangové šišky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 30
| Energie | 17 059 kJ / 4 077 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,41 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 75,25 g |
| Tuky | 95,79 g |
| – nasycené | 48,33 g |
| – nenasycené | 37,07 g |
| –– mononenasycené | 29,91 g |
| –– polynenasycené | 7,16 g |
| ––– omega 3 | 0,34 g |
| Vláknina | 23,80 g |
| Cholesterol | 1,09 g |
| Sodík | 3,48 g |
| Sůl | 8,61 g |
| Sacharidy | 655,65 g |
| – cukry | 156,21 g |
| ––– laktóza | 15,26 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 700 g 700 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 700 g |
| 35 g 35 g čerstvého droždí ( alebo 1 sacok suseneho) | Droždí pekařské lisované | 35 g |
| 5 PL 5 PL práškoveho cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 300 ml 300 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
| 1 1 vajičko | Vejce slepičí | 70 g |
| 3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
| 1 KL 1 KL soli ( mensia) | Sůl mořská | 8 g |
| 70 g 70 g roztopeneho masla | Máslo kravské | 70 g |
| 1 1 vanilkovy cukr | Cukr vanilkový | |
| 50 ml 50 ml rumu | Rum | 50 ml |