Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 376 kJ / 1 524 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,41 g |
Tuky | 41,49 g |
Vláknina | 16,20 g |
Cholesterol | 597 mg |
Sodík | 4,63 g |
Sůl | 11,29 g |
Sacharidy | 167,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mouky, vajec a soli vypracujeme tužší nudlové těsto, z něj vytvoříme malé taštičky naplněné kouskem tvarůžků a okraje pevně stiskneme.
Necháme v chladu odpočinout do druhého dne, potom je ve slané vodě uvaříme do měkka. Krok 2: Zatímco se ravioli vaří, připravíme si omáčku:
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme hříbky, osolíme, okmínujeme, opepříme a podusíme.
Když jsou houby měkké, přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali lžičku mouky, a za stálého míchání chvilku povaříme.
Hotové ravioli rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.
Necháme v chladu odpočinout do druhého dne, potom je ve slané vodě uvaříme do měkka. Krok 2: Zatímco se ravioli vaří, připravíme si omáčku:
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme hříbky, osolíme, okmínujeme, opepříme a podusíme.
Když jsou houby měkké, přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali lžičku mouky, a za stálého míchání chvilku povaříme.
Hotové ravioli rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.
Zveřejněno 18. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Olomoucké ravioli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0XV
Moje poznámka
Olomoucké ravioli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0XV
Nejnovější recepty
Čočka beluga s kořenovou zeleninou a pošírovaným vejcem
Přidáno před 6 hodinami
Linecké pro zamilované
Přidáno před 19 hodinami
Čočková polévka s bulgurem
Přidáno před 20 hodinami
Slaný koláč s hráškem
Přidáno před 20 hodinami
Barevná srdíčka s perníkovou příchutí
Přidáno před 20 hodinami
Utopenci pro zamilované
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Správně připravená jíška polévku krásně zahustí. Důležitý je poměr tuku a mouky i doba smažení
Bavorské Apfelkücherl aneb Smažené jablečné kroužky: Masopustní specialita voní skořicí a hotová je raz dva
Adolf Hitler jedl maso jen výjimečně a údajně měl v plánu po vítězství ve válce proměnit Němce ve vegetariánský národ
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Poctivý oukrop s olomóckým tvarglem a opečeným chlebem
Danulka52 před 1 hodinou
Kokosový koláč s pudinkem a drobenkou
wimra před 1 hodinou
Šunkofleky II
Jan Nemec před 1 hodinou
Zapékané těstoviny s tuňákem
Kdyzjehlad před 4 hodinami
Zapékané brambory s tvarůžky a kuřecími játry
skopek před 4 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
lunav1 před 4 hodinami
Dušená mrkev
lunav1 před 4 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
lunav1 před 4 hodinami
Vepřové kostky na kmíně a mrkvi
tara23 před 5 hodinami
Hrnečková buchta s ovocem
Theodora před 8 hodinami
Tématické fráze:
ravioli,
sirečky,
recepty těstoviny,
sireček,
olomoucké těsto,
ravioli recept,
pomazánka z olomouckých tvarůžků prostřeno,
recepty na suschi,
pomazánka ze sirečků,
babicovy dobroty tvarůžky,
taštičky z nudlového těsta,
recept na ravioli,
olomoucké tvarůžky,
recept na sirecky,
pomazánky recepty olomoucké sirečky,
tvaruzky babicovy dobroty,
plněné taštičky z nudlového těsta,
recepty ravioli,
recept ravioli,
mleté maso s tvarůžkami
Suroviny:
sýr tvarůžky kulaté,
mouka polohrubá,
vejce,
houby,
smetana,
cibule,
olej,
sůl,
pepř,
kmín celý
Komentáře (1)