Nutriční hodnoty (Salát z řapíkatého celeru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 190 kJ / 523 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,35 g |
| Tuky | 47,65 g |
| – nasycené | 10,21 g |
| – nenasycené | 33,81 g |
| –– mononenasycené | 12,23 g |
| –– polynenasycené | 21,58 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 10,60 g |
| Cholesterol | 86 mg |
| Sodík | 830 mg |
| Sůl | 2,12 g |
| Sacharidy | 12,88 g |
| – cukry | 7,45 g |
| ––– laktóza | 2,85 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | 200 g |
| 1/2 1/2 menšího římského salátu (nebo ledového salátu) | Salát římský čerstvý | |
| 3 lžíce 3 lžíce majonézy | Majonéza | 45 g |
| 3 lžíce 3 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 75 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 10 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 15 g |
| 1 1 hrstka hladkolisté petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| zelené olivy bez pecky | Olivy čerstvé nezralé | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |