Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukeťák pro mlsné jazýčky

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 40 min

65 min (25 min příprava + 40 min tepelná úprava)

6. 8. 2012 09:09

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 041 kJ / 5 029 kcal
Bílkoviny80,36 g
Tuky185,87 g
Vláknina29,50 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 3,51 g
Sůl0,42 g
Sacharidy623,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Moučník je vláčný a není moc sladký.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Moanka Moanka

27. 9. 2023 18:58

Famózní cukeťák! Správně rumový! 👌😋 Děkuji za krásný recept… 😊 Hezké dny přeji. 😃

lilina5 lilina5

1. 8. 2020 18:22

taky se mi srazila a troubu jsem neotvírala, víc nebudu péct vracím se k tomu co dělám, chtěla jsem zkusit něco nového.Sníst se dá i chť je dobrá, ale vzhled jen zasypat cukrem, ale je to moc přeslazené už tak:no:

Věrka

29. 11. 2015 11:51

S radostí píši,že se koláč povedl a je opravdu eňo něňo.Hlavně,že se nesrazil.Chtěla bych poradit začátečnícím,že,aby neotvíraly troubu dřív,než po 10 minutách.To se může také koláč srazit.Teď ho potřu marmeládou/tence/ a zakysanou smetanou,nastrouhám čokoládu/kaštany/.Těším se,po obědě ke kávě.:-)):yes:

Věrka

29. 11. 2015 10:30

Jdu do toho,bojím se,že se mě to také srazí,dám místo sody prášek do pečiva.Sodu cítím v moučníku a nemám to ráda.tak mě držte palce.:-p:-K

JItka

19. 7. 2015 12:46

Dnes jsem také zkusila. Bohužel stejně jako již tady někomu přede mnou se buchta srazila... nechápu to, peču hodně často a nikdy se mi nic nesrazilo:-( tak si myslím, že to nebude troubou nebo manipulací... Může mi někdo potvrdit, že tak jak je tu napsané množství rumu, je to správně?

alenamich

10. 7. 2015 15:54

Tak jsem vyzkoušela, je vynikající, opravdu je nutné nechat ořechy napít toho rumu, a peče se dlouho, dělala jsem mufíny a ty jsem pekla půl hodiny. Zkoušela jsem poloviční dávku, rozinky jsem měla namočené, tak jsem máčela jen ořechy v 1/2 deci rumu.

Lenka

31. 10. 2013 12:54

Buchta se možná srazila proto, že dvě deci rumu asi nebude úplně správná hodnota - 2cl, to bych viděla jako správné, čili malý panák :-). Hrozinky se teda do dvou deci naložit klidně můžou, pak se přecedí a do těsta bych tedy víc než malý panák nedávala.

Petra M.

4. 9. 2013 08:08

Pro paní Hani: také nechápu proč, rozinky s oříškama jsem namočila, v troubě peču léta, nedávala jsem akorát zázvor, máme na něj alergii...jinak podle vás také peču a vše naprosto v pohodě, velvet bábovka eňo-ňuňo :-).

hanahcotton hanahcotton

2. 9. 2013 16:16

Petra M.:tak to opravdu nechápu :-S...rum nasákne do rozinek a ořechů, pokud to opravdu necháš hodinu odležet...;-)škoda, že jsi buchtu nevyfotila...docela by mě zajímalo, proč se ti buchta srazila:-//....už se to tady někomu stalo a já si stále myslím, že je to špatná manipulace s plechem při pečení, přpadně při vyndávání z trouby...jinak si to opravdu nedovedu vysvětlit...:-S

hanahcotton hanahcotton

2. 9. 2013 16:13

Šárka:cuketu strouhám bez vnitřku - to znamená bez semínek ;-)

Petra M.

1. 9. 2013 21:35

Píši komentář opožděně, pekla jsem cca před měsícem, naštěstí na malý plech z 1/2 dávky, rumu jsem dala daleko méně než je uvedeno v receptu a stejně to bylo hodně... buchta byla dost rumová a srazila se mi také... tak nevím, kde se stala chyba.....slepičky se měly dobře ;-).
Podle Topreceptů peču pořád a jinak spokojenost největší, daří se mi stále.

Šárka

27. 3. 2013 23:30

hanahcotton: chtěla jsem se zeptat,co když tam nedám rum s rozinkami?Myslím že toho rumu jsem dala hodně,neměřila jsem ho.A cuketa je nastrouhaná celá nebo bez vnitřku?Díky:-)

hanahcotton hanahcotton

27. 3. 2013 08:18

Šárka:tak to mě mrzí a opravdu nevím, kde se stala chyba;-)

Šárka

25. 3. 2013 19:15

hanahcotton:V manipulaci to určitě nebude,už když jsem ji vytáhla tak vypadala divně a peču dost často takže vím jak mám s troubou pracovat.Bohužel se nepovedla i když na fotce vypadá nádherně nadýchaná.

hanahcotton hanahcotton

24. 3. 2013 20:30

Šárka:a nebude to třeba chyba v manipulaci s horkou buchtou?? Nebo ve způsobu pečení...každá kuchařinka si dobu a tepltotu při pečení musí uzpůsobit své troubě ;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cuketova buchta od ladi hrusky cukeťák do trouby cuketák ládi hrušky láďa hruška cuketová buchta láďa hruška cukeťák cuketák podle hrušky cuketak na plech cuketák cuketak od ladi hrusky cuketák podle ládi hrušky recepty ladi hrusky cuketak cukeťak od hrušky cukeťák na plech recept cuketová buchta ládi hrušky cuketová buchta ládi hrušky cukeťák na plech od hrušky cuketák na plech lada hruska cuketak hruska láda hruška cuketák na plech všechno co mám ráda cukeťák

Suroviny: mouka hladká, cukr krupice, vejce, soda jedlá, cukr vanilkový, cuketa, olej, jogurt bílý, skořice, zázvor, rozinky, ořechy vlašské, rum, tuk, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Cukeťák pro mlsné jazýčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x8Kn