Cukeťák pro mlsné jazýčky

hanahcotton Kuchařka: hanahcotton

Moučníky , Ostatní 18 názorů

Suroviny

1/2 kg hladké mouky
20 dkg krupicového cukru
2 vejce
1 lžička jedlé sody
1 vanilkový cukr
2 hrnky cukety (nahrubo strouhané)
160 ml oleje
1 malý kelímek bílého jogurtu
špetka skořice
špetka zázvoru (mletého)
hrst rozinek
hrst vlašských ořechů (nahrubo nasekaných)
2 dcl rumu
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky a ořechy namočíme v rumu alespoň na hodinu.

  2. Vejce s cukrem - i vanilkovým vyšleháme do husté pěny.

  3. Mouku smícháme se sodou, zázvorem a skořicí.

  4. Do vyšlehané pěny přidáme olej, jogurt a mouku. Jakmile se hmota spojí, přidáme nastrouhanou cuketu a úplně nakonec vmícháme namočené rozinky i ořechy, spolu s rumem.

  5. Pečeme ve vymazané a vysypaném hlubším plechu, ve vyhřáté troubě.

  6. Finální ozdoba je na každém, podle toho, co má rád.

Poznámka

Moučník je vláčný a není moc sladký.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 234 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cukeťák pro mlsné jazýčky

  • Věrka Věrka(neregistrovaná)

    S radostí píši,že se koláč povedl a je opravdu eňo něňo.Hlavně,že se nesrazil.Chtěla bych poradit začátečnícím,že,aby neotvíraly troubu dřív,než po 10 minutách.To se může také koláč srazit.Teď ho potřu marmeládou/tence/ a zakysanou smetanou,nastrouhám čokoládu/kaštany/.Těším se,po obědě ke kávě.:-)):yes:

    Odpovědět

  • Věrka Věrka(neregistrovaná)

    Jdu do toho,bojím se,že se mě to také srazí,dám místo sody prášek do pečiva.Sodu cítím v moučníku a nemám to ráda.tak mě držte palce.:-p:-K

    Odpovědět

  • JItka JItka(neregistrovaná)

    Dnes jsem také zkusila. Bohužel stejně jako již tady někomu přede mnou se buchta srazila... nechápu to, peču hodně často a nikdy se mi nic nesrazilo:-( tak si myslím, že to nebude troubou nebo manipulací... Může mi někdo potvrdit, že tak jak je tu napsané množství rumu, je to správně?

    Odpovědět

  • alenamich alenamich

    Tak jsem vyzkoušela, je vynikající, opravdu je nutné nechat ořechy napít toho rumu, a peče se dlouho, dělala jsem mufíny a ty jsem pekla půl hodiny. Zkoušela jsem poloviční dávku, rozinky jsem měla namočené, tak jsem máčela jen ořechy v 1/2 deci rumu.

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Buchta se možná srazila proto, že dvě deci rumu asi nebude úplně správná hodnota - 2cl, to bych viděla jako správné, čili malý panák :-). Hrozinky se teda do dvou deci naložit klidně můžou, pak se přecedí a do těsta bych tedy víc než malý panák nedávala.

    Odpovědět

  • Petra M. Petra M.(neregistrovaný)

    Pro paní Hani: také nechápu proč, rozinky s oříškama jsem namočila, v troubě peču léta, nedávala jsem akorát zázvor, máme na něj alergii...jinak podle vás také peču a vše naprosto v pohodě, velvet bábovka eňo-ňuňo :-).

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton(autorka receptu)

    Petra M.:tak to opravdu nechápu :-S...rum nasákne do rozinek a ořechů, pokud to opravdu necháš hodinu odležet...;-)škoda, že jsi buchtu nevyfotila...docela by mě zajímalo, proč se ti buchta srazila:-//....už se to tady někomu stalo a já si stále myslím, že je to špatná manipulace s plechem při pečení, přpadně při vyndávání z trouby...jinak si to opravdu nedovedu vysvětlit...:-S

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton(autorka receptu)

    Šárka:cuketu strouhám bez vnitřku - to znamená bez semínek ;-)

    Odpovědět

  • Petra M. Petra M.(neregistrovaný)

    Píši komentář opožděně, pekla jsem cca před měsícem, naštěstí na malý plech z 1/2 dávky, rumu jsem dala daleko méně než je uvedeno v receptu a stejně to bylo hodně... buchta byla dost rumová a srazila se mi také... tak nevím, kde se stala chyba.....slepičky se měly dobře ;-).
    Podle Topreceptů peču pořád a jinak spokojenost největší, daří se mi stále.

    Odpovědět

  • Šárka Šárka(neregistrovaná)

    hanahcotton: chtěla jsem se zeptat,co když tam nedám rum s rozinkami?Myslím že toho rumu jsem dala hodně,neměřila jsem ho.A cuketa je nastrouhaná celá nebo bez vnitřku?Díky:-)

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton(autorka receptu)

    Šárka:tak to mě mrzí a opravdu nevím, kde se stala chyba;-)

    Odpovědět

  • Šárka Šárka(neregistrovaná)

    hanahcotton:V manipulaci to určitě nebude,už když jsem ji vytáhla tak vypadala divně a peču dost často takže vím jak mám s troubou pracovat.Bohužel se nepovedla i když na fotce vypadá nádherně nadýchaná.

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton(autorka receptu)

    Šárka:a nebude to třeba chyba v manipulaci s horkou buchtou?? Nebo ve způsobu pečení...každá kuchařinka si dobu a tepltotu při pečení musí uzpůsobit své troubě ;-)

    Odpovědět

  • Šárka Šárka(neregistrovaná)

    Tak jsem ji dnes pekla a celá se mi srazila.Dělala jsem přesně podle receptu.Není to první buchta z těchto stránek která se mi nepovedla,takže buchty už z těchto stránek raději nééééé.:no: :-S

    Odpovědět

  • Ali Ali(neregistrovaný)

    :-K Bude to určitě mňamka ,už jdu na to :-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: cuketova buchta od ladi hrusky cukeťák do trouby láďa hruška cuketová buchta cuketák ládi hrušky láďa hruška cukeťák cuketák podle hrušky cuketak na plech cuketák cuketak od ladi hrusky cuketák podle ládi hrušky recepty ladi hrusky cuketak cukeťak od hrušky cukeťák na plech recept cuketová buchta ládi hrušky cuketová buchta ládi hrušky cukeťák na plech od hrušky cuketák na plech lada hruska cuketak hruska láda hruška cuketák na plech láďa hruška recept na cukeťák

Zapomněl/a jsem heslo