Nutriční hodnoty (Koláč s dušenými jablíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 19 988 kJ / 4 777 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,44 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 35,46 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 41,98 g |
Tuky | 222,63 g |
– nasycené | 131,70 g |
– nenasycené | 78,62 g |
–– mononenasycené | 68,55 g |
–– polynenasycené | 10,07 g |
––– omega 3 | 1,26 g |
Vláknina | 42,75 g |
Cholesterol | 1,38 g |
Sodík | 986 mg |
Sůl | 2,87 g |
Sacharidy | 594,62 g |
– cukry | 267,97 g |
––– laktóza | 12,57 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
370 g 370 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 370 g |
100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
2 lžíce 2 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
8 8 velkých jablek | Jablko čerstvé | 1200 g |
80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
250 g 250 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
3 lžíce 3 lžíce vanilkového pudinku (prášek) | Puding v prášku | 45 g |
4 lžíce 4 lžíce javorového sirupu (nebo medu) | Sirup javorový | 60 ml |
šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
tuk na vymazání plechu | Margarín | |
hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá |