Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jehněčí kýta s kaparovou omáčkou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 265 kJ /
1 737 kcal
Bílkoviny51,48 g
– z toho živočišné bílkoviny3,73 g
– z toho rostlinné bílkoviny47,76 g
Tuky34,92 g
– nasycené19,30 g
– nenasycené13,04 g
–– mononenasycené9,16 g
–– polynenasycené3,88 g
––– omega 30,40 g
Vláknina81,63 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 1,98 g
Sůl4,40 g
Sacharidy227,61 g
– cukry40,71 g
––– laktóza1,63 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
jehněčí kýta Jehněčí kýta
2 2 pórky Pórek čerstvý
4 4 mrkve Mrkev čerstvá 200 g
2 2 menší celery Celer bulva čerstvá 1080 g
2 2 cibule Cibule čerstvá 140 g
3 - 4 stroužky 3 - 4 stroužky česneku Česnek čerstvý 24.5 g
250 ml 250 ml suchého bílého vína Víno bílé suché 250 ml
2 - 3 snítky 2 - 3 snítky tymiánu Tymián sušený
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
6 - 8 6 - 8 brambor Brambor zimní 350 g
100 g 100 g těstovin Těstoviny pšeničné 100 g
25 g 25 g másla Máslo kravské 25 g
25 g 25 g mouky Mouka pšeničná hladká 25 g
375 ml 375 ml vývaru (z jehněčího masa) Vývar hovězí 375 ml
1 - 2 lžíce 1 - 2 lžíce smetany Smetana kravská sladká 12% 37.5 ml
2 lžíce 2 lžíce posekaných kapar Kapary 30 g
2 lžíce 2 lžíce bazalky (petrželky) Bazalka čerstvá 30 g
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.