Nutriční hodnoty (Bramborová polévka s vůní Indie)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 816 kJ / 195 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,03 g |
| Tuky | 1,16 g |
| – nasycené | 0,23 g |
| – nenasycené | 0,75 g |
| –– mononenasycené | 0,39 g |
| –– polynenasycené | 0,36 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 12,43 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 176 mg |
| Sůl | 0,37 g |
| Sacharidy | 33,91 g |
| – cukry | 5,26 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cibule - na kostičky kostičky | Cibule čerstvá | |
| lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
| 1 1 větší mrkev - nastrouhat nahrubo | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1/4 1/4 celeru - nastrouhat nahrubo | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| menší petržel - nastrouhat nahrubo | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 hrst 1 hrst sušených hub - předem namočit, pak chvilku povařit (v létě jsou nejlepší čerstvé) | Houby sušené směs | |
| 3 3 větší brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 1/4 1/4 květáku | Květák čerstvý | |
| zeleninový bujon | Bujón zeleninový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| 1 lžička 1 lžička dobrého kari | Kari | 5 g |
| lžička lžička kurkumy | Kurkuma mletá |