Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žloutkové řezy I.

Žloutkové řezy jsou z dnešního pohledu už trochu retro, ale zároveň je to reprezentativní klasika mezi moučníky, která nikdy nezklame. Tento zaručený a vyzkoušený rodinný recept zaručí, že je zvládnete i úplně napoprvé.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min

100 min (100 min příprava, doba přípravy bez chlazení)

29. 10. 2010 10:22

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 555 kJ / 3 001 kcal
Bílkoviny17,61 g
Tuky221,40 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 135 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy234,44 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept mám od mamky, včera jsem to dělala poprvé a sama, povedlo se ;-) Přidávám foto :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Svetlana Svetlana

9. 11. 2012 13:35

...dělám podobně...ale to vrchní listové těsto už skládám rozkrájené na krém...líp se to potom řeže...:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 4. 2012 13:44

:-p:-p

Burda

5. 11. 2010 14:35

Dana61

5. 11. 2010 13:11

Burdo - vynikající krém.:yes::-D Pro Lucku - škrobovou moučku, ale i pudink vařím nejméně 2 minuty - potom již není škrob cítit - zkus to.:-))

Burda

1. 11. 2010 21:46

Lucie: musela jsi udělat nějakou chybu, jinak nevím :-( nedala jsi tam toho škrobu víc? já už tento recept dělala podruhé a opět se to povedlo. :-)

Lucie

1. 11. 2010 12:57

vše podle postupu a krém je hrozně cítit škrobem a moc másla:-//:-((

Burda

31. 10. 2010 10:41

Sodovka: Na fotce je to vysoké,protože to je z dvojité dávky,ale jinak se to má opravdu dělat z tohoto množství. Já jsem to prvně zkoušela z dvojité dávky a není moc dobré,protože krému je tam moc. Opravdu to dělejte z této dávky, protože ta dvojitá je moc! :-)

cesneku

29. 10. 2010 22:30

sodovka souhlasím ,kuchař moc velký nejsem ,ale tohle mě příjde divný,to množství atd:-//

Sodovka Sodovka

29. 10. 2010 22:26

Řezy na fotce vypadají nádherně. Chci se zeptat jestli krém je dělaný opravdu ze 1/4 l mléka a 250 g másla? Zdá se mi, že z tohoto množství, by tak vysoký krém nemohl být.;-) Burda, recepty, které jsou uvedené pod tvým receptem jako recepty podobné, dělají krém z 1 l mléka. A přitom krém na jejich fotce je oproti tvému velice nízký a je dělaný z většího množství mléka (aspoň podle uvedených surovin v receptu. Fotka je krásná, žloutkové řezy mám ráda :-p, ale fotka neodpovídá množství ingrediencí, které uvádíš v receptu.:-) ;-)

Burda

29. 10. 2010 21:12

Děkuji všem :-) zdenicka00: Mě se to těsto při pečení nafouklo, tak když jsem dávala to druhé na ten krém, dávala jsem ho opačnou stranou, aby to bylo ze shora rovné - pokud myslíš toto ;-)

zdenicka00

29. 10. 2010 20:36

Zajímalo by mě,jak docílit,aby těsto bylo po upečení tak krásně rovné? To se mi nikdy nepodaří.:-(:-(

Jitka B

29. 10. 2010 12:09

Právě jsem dodělala jiné, ale tyhle jsou velmi lákavé :-* + bod.

Hoppe Hoppe

29. 10. 2010 11:15

vypadají lákavě, recept ukládám a posílám bodíka :yes::-p

Jenny

29. 10. 2010 10:56

:yes:+2:yes:

andrea33

29. 10. 2010 10:44

vypadá to úžasně, ale asi si na to netroufnu:-((

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: žloutkové řezy žloutkové řezy z listového těsta žloutkové řezy pro začátečníky recept na žloutkové řezy žloutkové řezy video žloutkove řezy video recepty žloutkové řezy recept krém do žloutkových řezů žloutkový řez krém na žloutkové řezy žloutkovy řezy pravé žloutkové řezy zloutkove rezi krem ze zloutku zloudkove rezy recepty žloutkové řezy žloutkové kostky žloutkový řezy z lístového těsta ten cz zloutkove rezy žloutkové řezy krém

Suroviny: těsto listové, solamyl, mléko, žloutek, cukr krystal, cukr vanilkový, máslo, cukr moučkový, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Žloutkové řezy I.

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9gWz