Nutriční hodnoty ("Karmínová krása na zahřátí" Kapiová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 323 kJ / 1 511 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,17 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,61 g |
| Tuky | 72,40 g |
| – nasycené | 25,14 g |
| – nenasycené | 46,14 g |
| –– mononenasycené | 18,33 g |
| –– polynenasycené | 27,81 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 39,72 g |
| Cholesterol | 53 mg |
| Sodík | 15,24 g |
| Sůl | 40,98 g |
| Sacharidy | 179,97 g |
| – cukry | 77,59 g |
| ––– laktóza | 2,93 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg červených kapií | Paprika červená čerstvá | 1000 g |
| 3 3 střední cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 450 ml 450 ml zeleninového bujónu nebo vývaru | Bujón zeleninový | 450 g |
| 3 lžíce 3 lžíce 20% kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 75 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce másla a | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje na smažení cibule+trocha olivového oleje na potření paprik) | Olej olivový | 11 ml |