Nutriční hodnoty (Vepřové srdce s restovanou zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 976 kJ / 950 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 84,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,14 g |
| Tuky | 53,62 g |
| – nasycené | 14,11 g |
| – nenasycené | 35,90 g |
| –– mononenasycené | 26,89 g |
| –– polynenasycené | 9,00 g |
| ––– omega 3 | 0,48 g |
| Vláknina | 14,80 g |
| Cholesterol | 239 mg |
| Sodík | 718 mg |
| Sůl | 1,95 g |
| Sacharidy | 24,92 g |
| – cukry | 12,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 1/2 kg cca 1/2 kg očištěného a nadrobno nakrájeného vepřového srdce | Srdce vepřové | 500 g |
| 3 3 větší cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kremžské hořčice | Hořčice kremžská | 15 g |
| 1 lžička 1 lžička česneku | Česnek čerstvý | 5 g |
| se solí | Sůl mořská | |
| podle chuti feferonkový krém nebo harissa | Pasta papriková | |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 2 stonky 2 stonky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 1 1 zelená paprika (špičatá) | Paprika zelená čerstvá | |
| 1/2 1/2 porku - tmavá část | Pórek čerstvý |