Nutriční hodnoty (Domácí farmářský sýr)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 078 kJ / 1 931 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 137,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 137,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 65,50 g |
| – nasycené | 43,55 g |
| – nenasycené | 19,25 g |
| –– mononenasycené | 17,50 g |
| –– polynenasycené | 1,75 g |
| ––– omega 3 | 0,45 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 258 mg |
| Sodík | 1,62 g |
| Sůl | 4,05 g |
| Sacharidy | 197,90 g |
| – cukry | 197,90 g |
| ––– laktóza | 197,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 l 4 l čerstvého mléka (může být z mlékomatu NE z krabice) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 4000 ml |
| Chlorid vápenatý (lze vynechat pokud nepasterizujeme) | E509 - Chlorid vápenatý | |
| Syřidlo | Syřidlo | |
| 50 ml 50 ml zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |