Americké čokoládové krinkles

zizala Kuchařka:

Moučníky , Drobné pečivo 3 názory

511

Suroviny

125 g másla
125 g kvalitní tmavé čokolády alespoň 70%
200 g cukru krupice
1 lžička mleté vanilky
2 střední vejce
380 g hladké mouky
7 g (1/2 sáčku) kypřícího prášku do pečiva
špetička soli
moučkový cukr na obalení
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosijeme s práškem do pečiva a solí.

  2. Ve vodní lázni ve větší nádobě (budeme tam přidávat i vše ostatní) rozpustíme čokoládu a máslo.

  3. Necháme trošku zchladnout a po jednom do hmoty zašleháme vejce, vanilku a cukr krupici.

  4. Pak vmícháme moučnou směs.

  5. Těsto dáme aspoň na 3 hodiny vychladit.

  6. Pak lžičkou odebíráme kousky, formujeme kuličky velikosti vlašských ořechů, které velmi dobře obalíme v moučkovém cukru.

  7. Pečeme při 180°C asi 8-10 minut.

  8. Po zchladnutí uložíme v suchu a chladu.

  9. Podáváme jako zákusek k čaji nebo kávě. Jsou poměrně pevné na skus, ale ne tvrdé.

Poznámka

Zdroj: Mirka Slavíková, Kouzlo dezertů, upraveno

Více najdete na http://www.mlsoty.estranky.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Americké čokoládové krinkles

  • maiva maiva

    Opět čokoládové mlsání:-p+:yes::yes:pěkné:-D

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Jako hosta i ja cokoladu mohu a vize je primo bozska, ke kafi budou perfekni.

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Vypadají moc lákavě, čokoládu taky můžu:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo