Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jablkový koláč se švestkami)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 758 kJ /
5 200 kcal
Bílkoviny74,88 g
– z toho živočišné bílkoviny36,26 g
– z toho rostlinné bílkoviny38,62 g
Tuky244,43 g
– nasycené150,61 g
– nenasycené79,77 g
–– mononenasycené69,75 g
–– polynenasycené10,02 g
––– omega 31,18 g
Vláknina49,80 g
Cholesterol 1,60 g
Sodík 598 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy650,36 g
– cukry406,69 g
––– laktóza1,76 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
40 dkg 40 dkg nahrubo strouhaných jablek (sklenice zavařených strouhaných jablek) Jablko čerstvé 400 g
20 dkg 20 dkg cukr krupice Cukr bílý 200 g
4 4 vejce Vejce slepičí 280 g
2 2 vrchovaté lžíce kakaa Kakao prášek
1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice Skořice ceylonská 4 g
15 dkg 15 dkg rozpuštěného zchladlého másla (hery) Máslo kravské 150 g
20 dkg 20 dkg polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 200 g
1 1 prášek do pečiva Kypřící prášek 12 g
cca 1 kg 1 kg švestek (můžou být i mražené nebo okapané kompotové nebo sterilované "nasucho") Švestky čerstvé 1000 g
60 g 60 g krupicového cukru Cukr bílý 60 g
70 g 70 g másla Máslo kravské 70 g
80 g 80 g hrubé mouky Mouka pšeničná hrubá 80 g
40 g 40 g kokosové moučky (nemusí být) - nedáme-li kokos, použijeme na drobenku méně másla Mouka kokosová 40 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.