Nutriční hodnoty (Jablkový koláč se švestkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 758 kJ / 5 200 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,88 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 36,26 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 38,62 g |
Tuky | 244,43 g |
– nasycené | 150,61 g |
– nenasycené | 79,77 g |
–– mononenasycené | 69,75 g |
–– polynenasycené | 10,02 g |
––– omega 3 | 1,18 g |
Vláknina | 49,80 g |
Cholesterol | 1,60 g |
Sodík | 598 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 650,36 g |
– cukry | 406,69 g |
––– laktóza | 1,76 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
40 dkg 40 dkg nahrubo strouhaných jablek (sklenice zavařených strouhaných jablek) | Jablko čerstvé | 400 g |
20 dkg 20 dkg cukr krupice | Cukr bílý | 200 g |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
2 2 vrchovaté lžíce kakaa | Kakao prášek | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
15 dkg 15 dkg rozpuštěného zchladlého másla (hery) | Máslo kravské | 150 g |
20 dkg 20 dkg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
cca 1 kg 1 kg švestek (můžou být i mražené nebo okapané kompotové nebo sterilované "nasucho") | Švestky čerstvé | 1000 g |
60 g 60 g krupicového cukru | Cukr bílý | 60 g |
70 g 70 g másla | Máslo kravské | 70 g |
80 g 80 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 80 g |
40 g 40 g kokosové moučky (nemusí být) - nedáme-li kokos, použijeme na drobenku méně másla | Mouka kokosová | 40 g |