Nutriční hodnoty (Krém z medvědího česneku s václavkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 4 332 kJ / 1 035 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,69 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,89 g |
| Tuky | 82,78 g |
| – nasycené | 48,32 g |
| – nenasycené | 31,68 g |
| –– mononenasycené | 23,94 g |
| –– polynenasycené | 7,73 g |
| ––– omega 3 | 2,01 g |
| Vláknina | 16,30 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 118 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 39,35 g |
| – cukry | 9,10 g |
| ––– laktóza | 6,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1,5 l 1,5 l vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 1500 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| muškátový ořech | Muškátový oříšek | |
| 2 2 velké hrsti listů medvědího česneku | Česnek medvědí čerstvý | |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání 33% | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 300 g 300 g mražených václavek | Václavka čerstvá | 300 g |