Nutriční hodnoty (DIA vánočka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 12 820 kJ / 3 064 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 40,98 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 50,00 g |
| Tuky | 119,85 g |
| – nasycené | 19,00 g |
| – nenasycené | 90,84 g |
| –– mononenasycené | 64,26 g |
| –– polynenasycené | 26,58 g |
| ––– omega 3 | 7,33 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 476 mg |
| Sodík | 787 mg |
| Sůl | 2,89 g |
| Sacharidy | 397,91 g |
| – cukry | 27,82 g |
| ––– laktóza | 17,82 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 250 g 250 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 12 lžic 12 lžic studeného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 180 ml |
| 8 lžic 8 lžic oleje | Olej řepkový | 88 ml |
| 80 g 80 g umělého sladidla sorbit | E951 - Aspartam | |
| 1,5 1,5 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 18 g |
| rozinky | Rozinky | |
| mandle | Mandle neloupané | |
| bílek (na potření) | Vaječný bílek |