Nutriční hodnoty (Ořechový šlehačkový beránek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 190 kJ / 2 675 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,84 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,40 g |
| Tuky | 110,78 g |
| – nasycené | 47,88 g |
| – nenasycené | 49,35 g |
| –– mononenasycené | 26,61 g |
| –– polynenasycené | 22,74 g |
| ––– omega 3 | 3,68 g |
| Vláknina | 8,70 g |
| Cholesterol | 977 mg |
| Sodík | 482 mg |
| Sůl | 1,79 g |
| Sacharidy | 356,80 g |
| – cukry | 190,80 g |
| ––– laktóza | 6,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 210 g 210 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 210 g |
| 40 g 40 g mletých vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 40 g |
| 180 g 180 g cukru krupice | Cukr bílý | 180 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| pár kapek kapek citronového aroma (nebo kůra z 1 citronu) | Aroma citrónové | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 200 g 200 g smetany ke šlehání 30% | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| hrubá mouka | Mouka pšeničná hrubá | |
| moučkový cukr | Cukr bílý |