Nutriční hodnoty (Závin jablkový levný)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 419 kJ / 1 295 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,00 g |
| Tuky | 60,76 g |
| – nasycené | 34,42 g |
| – nenasycené | 22,70 g |
| –– mononenasycené | 18,80 g |
| –– polynenasycené | 3,90 g |
| ––– omega 3 | 0,41 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 412 mg |
| Sodík | 163 mg |
| Sůl | 0,69 g |
| Sacharidy | 151,98 g |
| – cukry | 10,48 g |
| ––– laktóza | 0,48 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva (nebo 2 lžičky jedlé sody) | Kypřící prášek | 6 g |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 3 lžíce 3 lžíce vody | Voda | 54 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| strouhanka (nebo drcené piškoty) | Strouhanka pšeničná | |
| strouhaná jablka | Jablko čerstvé | |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| rozinky | Rozinky | |
| sekané ořechy | Vlašské ořechy | |
| máslo | Máslo kravské |