Nutriční hodnoty (Vepřová roláda s listovým špenátem a lehkou vůní koňaku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 672 kJ / 2 790 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 310,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 298,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,25 g |
| Tuky | 121,23 g |
| – nasycené | 44,39 g |
| – nenasycené | 59,70 g |
| –– mononenasycené | 46,60 g |
| –– polynenasycené | 13,10 g |
| ––– omega 3 | 0,49 g |
| Vláknina | 25,45 g |
| Cholesterol | 1,10 g |
| Sodík | 785 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 67,60 g |
| – cukry | 19,83 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg vepřová plec (kýta) | Vepřová plec | 1500 g |
| špenát čerstvý listový 250 g (nebo mrazený listový asi 7-8 válečků) | Špenát čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř drcený | Pepř černý | |
| 8 stroužků 8 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 56 g |
| cibule 4 ks 4 ks | Cibule čerstvá | 276 g |
| 1 lžička 1 lžička olivového oleje | Olej olivový | 5 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 11 ml |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 35 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 4 lžíce 4 lžíce koňaku | Brandy | 60 ml |
| smetana (31%) | Smetana kravská sladká 12% |