

Jitrocelové nočky
Suroviny
- 150 g hladké mouky
- 2 vejce
- 1 dl mléka
- 120 g strouhanky
- máslo
- 1 lžička majoránky nebo sušené celerové natě
- sůl
- mletý pepř
- miska malých listů jitrocele
- strouhaný sýr
Postup přípravy receptu
Z mouky, vajec, mléka, soli, pepře a majoránky připravíme těsto.
Na lžíci másla osmažíme dorůžova strouhanku, přidáme drobně nasekaný jitrocel, promícháme a spojíme s těstem. Necháme asi 20 minut uležet. Pak znovu promícháme.
Do vroucí osolené vody vykrajujeme lžící nočky a vaříme, až vyplavou na povrch (5-7 minut).
Pak je vyjmeme děrovanou naběračkou a skládáme do mísy. Omastíme máslem.
Podáváme je posypané strouhaným sýrem nebo pokapané kečupem, nebo jako přílohu k houbové, koprové, bylinkové teplé či studené omáčce.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jitrocelové nočky
K receptu nejsou žádné komentáře.