Jitrocelové nočky

toprecepty.cz Kuchař:

Přílohy 0 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař
11

Suroviny

150 g hladké mouky
2 vejce
1 dl mléka
120 g strouhanky
máslo
1 lžička majoránky nebo sušené celerové natě
sůl
mletý pepř
miska malých listů jitrocele
strouhaný sýr
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, vajec, mléka, soli, pepře a majoránky připravíme těsto.

  2. Na lžíci másla osmažíme dorůžova strouhanku, přidáme drobně nasekaný jitrocel, promícháme a spojíme s těstem. Necháme asi 20 minut uležet. Pak znovu promícháme.

  3. Do vroucí osolené vody vykrajujeme lžící nočky a vaříme, až vyplavou na povrch (5-7 minut).

  4. Pak je vyjmeme děrovanou naběračkou a skládáme do mísy. Omastíme máslem.

    Podáváme je posypané strouhaným sýrem nebo pokapané kečupem, nebo jako přílohu k houbové, koprové, bylinkové teplé či studené omáčce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Jitrocelové nočky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo