Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s bylinkovou vaječnou jíškou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 4 192 kJ / 1 002 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,76 g |
| Tuky | 60,25 g |
| – nasycené | 13,14 g |
| – nenasycené | 41,12 g |
| –– mononenasycené | 27,65 g |
| –– polynenasycené | 13,47 g |
| ––– omega 3 | 3,26 g |
| Vláknina | 14,79 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 238 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 66,55 g |
| – cukry | 8,22 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 vajíčka | Vejce slepičí | 140 g |
| 3 lžíce 3 lžíce krupice | Krupice pšeničná hrubá | 45 g |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 4 lístky 4 lístky šalvěje | Šalvěj čerstvá | |
| 1 snítka 1 snítka libečku | Libeček čerstvý | |
| 150 g 150 g mraženého hrášku s mrkví | Hrášek zelený mražený | 150 g |
| 1 hrst 1 hrst namočených sušených hub | Houby sušené směs | |
| 2 hrsti 2 hrsti drobně nakrájeného pórku | Pórek čerstvý | |
| 1 hrst 1 hrst nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| 1 hrst 1 hrst nasekané pažitky | Pažitka čerstvá | |
| 3 stroužky 3 stroužky rozetřeného česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| 1,5 l 1,5 l masového vývaru (nebo zeleninového) | Vývar masový | 1500 ml |