Nutriční hodnoty (Povidlová buchta kynutá)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 24 059 kJ / 5 750 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 156,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 32,42 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 124,00 g |
| Tuky | 135,40 g |
| – nasycené | 68,74 g |
| – nenasycené | 54,46 g |
| –– mononenasycené | 39,38 g |
| –– polynenasycené | 15,08 g |
| ––– omega 3 | 1,44 g |
| Vláknina | 34,80 g |
| Cholesterol | 1,14 g |
| Sodík | 275 mg |
| Sůl | 0,64 g |
| Sacharidy | 959,08 g |
| – cukry | 276,50 g |
| ––– laktóza | 25,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 1000 g |
| 200 g 200 g cukr krupice | Cukr bílý | 200 g |
| 100 g 100 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 100 g |
| 4 4 žloutky | Vaječný žloutek | 92 g |
| 60 g 60 g droždí | Droždí pekařské lisované | 60 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| asi 650-700 g asi 650-700 g povidel | Povidla | 675 g |
| olej na vymazání pekáče a buchet | Olej řepkový |