Nutriční hodnoty (Jablečné muffiny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 550 kJ / 2 282 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,98 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,73 g |
| Tuky | 72,99 g |
| – nasycené | 44,17 g |
| – nenasycené | 28,44 g |
| –– mononenasycené | 21,44 g |
| –– polynenasycené | 7,00 g |
| ––– omega 3 | 0,72 g |
| Vláknina | 24,55 g |
| Cholesterol | 209 mg |
| Sodík | 373 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 355,40 g |
| – cukry | 184,50 g |
| ––– laktóza | 12,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 75 g 75 g másla | Máslo kravské | 75 g |
| 100 g 100 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 100 g |
| 225 g 225 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 225 g |
| 3 lžičky 3 lžičky kypřícího prášku | Kypřící prášek | 15 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 225 ml 225 ml podmáslí | Podmáslí | 225 g |
| 4-5 4-5 jablíček | Jablko čerstvé | 675 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého zázvoru | Zázvor sušený mletý | 2.5 g |
| olej na vymazání formy (nebo silik. košíčků na muffiny) | Olej řepkový |