Nutriční hodnoty (Pepřové hovězí s divokou šťávou a bramborovocelerovou kaší)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 7 549 kJ / 1 804 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,08 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,96 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,12 g |
Tuky | 139,74 g |
– nasycené | 75,04 g |
– nenasycené | 61,42 g |
–– mononenasycené | 52,15 g |
–– polynenasycené | 9,27 g |
––– omega 3 | 0,31 g |
Vláknina | 22,64 g |
Cholesterol | 219 mg |
Sodík | 1,89 g |
Sůl | 4,60 g |
Sacharidy | 105,47 g |
– cukry | 49,23 g |
––– laktóza | 6,36 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 - 600 400 - 600 g hovězího masa (4 plátky po 100-150 g) | Hovězí kýta | |
2 2 velké mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
100 g 100 g farmářské slaniny vcelku | Špek | 100 g |
2 lžíce 2 lžíce přepuštěného másla | Ghí | 30 g |
3 lžíce 3 lžíce zavařených brusinek | Brusinky zavařené | 45 g |
3 lžíce 3 lžíce Halali (sterilované zeleniny) | Halali | |
mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
2 lžičky 2 lžičky mletého nového koření | Nové koření mleté | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce celého jalovce | Jalovec sušený | |
3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
2 2 vrchovaté lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
sůl | Sůl mořská | |
6 6 velkých brambor | Brambor zimní | 300 g |
1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
100-150 ml 100-150 ml horkého mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
2-3 lžíce 2-3 lžíce másla | Máslo kravské | 25 g |
sůl | Sůl mořská |