Chřestový nákyp

Tenebres Kuchařka: Tenebres

1 menší zapékací miska (cca 2 osoby) Dietní recepty , DIA, Redukční 2 názory

Suroviny

chřest (asi 4-6 kusů - záleží na velikosti)
1 hrnek rýže (nejlépe kulatozrnné)
cottage sýr (cca 2-3 lžíce)
eidam 20%
sůl
majoránka nebo jiné koření
olivový olej
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme podle návodu. Mezitím si oloupeme a očistíme chřest, nakrájíme na menší kousky (třeba kolečka/půl kolečka - záleží na velikosti chřestu).

  2. Rýži i nakrájený chřest dáme do menší zapékací mísy, přidáme cottage sýr, koření, sůl a pokapeme olivovým olejem, vše promícháme.

  3. Dáme do vyhřáté na 180°C (cca na deset minut, během kterých si nastrouháme eidam. Poté posypeme sýrem a pečeme ještě asi 20 minut, dokud sýr nezačne hnědnout).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chřestový nákyp

Tématické fráze: chřestovy nákyp s rýži chřest s rýží mungo recepty rýžový nákyp s chrestem chřestovy koláč s cottage dietni rybizovy kolac

Zapomněl/a jsem heslo