Nutriční hodnoty (Lehký reveňovo - jablečný koláč s mandlovou drobenkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 163 kJ / 6 970 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 142,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 42,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 100,25 g |
| Tuky | 254,33 g |
| – nasycené | 65,24 g |
| – nenasycené | 176,23 g |
| –– mononenasycené | 122,35 g |
| –– polynenasycené | 53,88 g |
| ––– omega 3 | 10,82 g |
| Vláknina | 55,25 g |
| Cholesterol | 1,01 g |
| Sodík | 800 mg |
| Sůl | 1,59 g |
| Sacharidy | 1 000,09 g |
| – cukry | 372,89 g |
| ––– laktóza | 20,89 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g reveně | Rebarbora čerstvá | 500 g |
| 2-3 2-3 jablka | Jablko čerstvé | 375 g |
| 3 hrnky 3 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 750 g |
| 1 hrnek 1 hrnek třtinového cukru | Cukr třtinový | 250 g |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku podmáslí (kefíru) | Podmáslí | 375 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| kaštanová marmeláda | ||
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| 100 g 100 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 100 g |
| 50 g 50 g mandlových plátků | Mandle loupané | 50 g |
| 50 g 50 g třtinového cukru (nebo cukru krupice) | Cukr třtinový | 50 g |