Nutriční hodnoty (Škvarkové placky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 35
| Energie | 19 149 kJ / 4 577 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 39,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 53,06 g |
| Tuky | 295,20 g |
| – nasycené | 129,59 g |
| – nenasycené | 152,95 g |
| –– mononenasycené | 121,86 g |
| –– polynenasycené | 31,09 g |
| ––– omega 3 | 0,97 g |
| Vláknina | 16,60 g |
| Cholesterol | 772 mg |
| Sodík | 687 mg |
| Sůl | 1,51 g |
| Sacharidy | 374,32 g |
| – cukry | 16,68 g |
| ––– laktóza | 6,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 120 g 120 g vepřových škvarků | Škvarky | 120 g |
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 180 g 180 g sádla | Sádlo vepřové | 180 g |
| 125 ml 125 ml mléka (i více, dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 20 g 20 g droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 špetka 1 špetka cukru (na kynutí) | Cukr bílý | |
| 2 2 rovné lžičky soli (asi 10 g) | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 lžíce 2 lžíce bílého vína (není nutné) | Víno bílé suché | 30 ml |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| hrubá sůl | Sůl mořská | |
| drcený kmín | Kmín mletý |