Nutriční hodnoty (Křupavý koláč s čokoládovým krémem a jahodami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 20 496 kJ / 4 899 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,13 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,32 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,81 g |
| Tuky | 365,59 g |
| – nasycené | 209,51 g |
| – nenasycené | 144,75 g |
| –– mononenasycené | 117,11 g |
| –– polynenasycené | 27,63 g |
| ––– omega 3 | 2,38 g |
| Vláknina | 16,20 g |
| Cholesterol | 932 mg |
| Sodík | 538 mg |
| Sůl | 0,98 g |
| Sacharidy | 326,87 g |
| – cukry | 208,71 g |
| ––– laktóza | 35,29 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 60 g 60 g loupaných mandlí (viz tipy a triky) | Mandle loupané | 60 g |
| 140 g 140 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 140 g |
| 2,5 lžíce 2,5 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 30 g |
| 1 1 vejce pokojové teploty | Vejce slepičí | 70 g |
| 100 g 100 g másla pokojové teploty | Máslo kravské | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla na smažení mandliček | Máslo kravské | 20 g |
| 2 2 pláty průhledné fólie na balení dárků | ||
| (luštěniny na zatížení pečicího papíru - viz tipy a triky) | ||
| 250 g 250 g mascarpone | Mascarpone | 250 g |
| 200 g 200 g smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 200 g 200 g čokolády (nejlépe s 85% kakaa) | Čokoláda mléčná 30% | 200 g |
| 2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |