Nutriční hodnoty (Panenčiny medailonky v houbové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 3 911 kJ / 935 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 100,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 96,87 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,28 g |
| Tuky | 45,97 g |
| – nasycené | 23,28 g |
| – nenasycené | 17,42 g |
| –– mononenasycené | 15,39 g |
| –– polynenasycené | 2,03 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 4,80 g |
| Cholesterol | 290 mg |
| Sodík | 270 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 28,88 g |
| – cukry | 12,88 g |
| ––– laktóza | 7,68 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g vepřové panenky | Vepřová panenka | 400 g |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| 1 1 velký bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 hrsti 2 hrsti mražených hub | Hřib mražený | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 250-300 ml 250-300 ml vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 275 ml |
| 200 g 200 g smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky nasekaného kopru | Kopr nať čerstvý | 7.5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce nasekané petrželové natě | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
| houbové koření | Provensálské koření |