Nutriční hodnoty (Polévka "hutňačka" s hlávkovým zelím)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 4 917 kJ / 1 175 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 31,59 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,07 g |
| Tuky | 77,21 g |
| – nasycené | 35,06 g |
| – nenasycené | 36,89 g |
| –– mononenasycené | 26,05 g |
| –– polynenasycené | 10,83 g |
| ––– omega 3 | 0,81 g |
| Vláknina | 18,84 g |
| Cholesterol | 559 mg |
| Sodík | 293 mg |
| Sůl | 0,52 g |
| Sacharidy | 72,52 g |
| – cukry | 13,32 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 hrsti 3 hrsti najemno nakrájeného hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| 1 1 hrst na kostičky nakrájené mrkve | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 hrst na kostičky nakrájených brambor | Brambor zimní | 50 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 2 2 velké cibule nakrájené nadrobno | Cibule čerstvá | 140 g |
| 4 lžíce 4 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
| 3 lžíce 3 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 45 g |
| 2 2 celá rozšlehaná vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 hrst 1 hrst rozdrobených sušených hub | Houby sušené směs | |
| 2 litry 2 litry vývaru | Vývar hovězí | 2000 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce drceného kmínu | Kmín mletý | 15 g |
| libeček, petrželka podle chuti | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |