Broskvové potěšení

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 45-50 minut plech Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 9 názorů

Suroviny

400 g polohrubé mouky
200 g krystalového cukru
175 ml oleje
250 ml mléka
1/2 prášku do pečiva
1 vejce
2 hrsti krystalového cukru - pokud jsou broskve čerstvé, kompotové necukrovat
Drobenka:
1/2 másla
krystalový cukr
hrubá mouka
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. v míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, mléko, olej, vejce a zapracujeme do hladkého, vláčného těsta-polotekuté konzistence.

  2. Na vyšší plech si dáme pečící papír, na něj těsto vylijeme a rozetřeme po celém plechu.

  3. Pak si okrájíme a zbavíme slupek broskve, nakrájíme si je na měsíčky, nebo menší kousky a naskládáme je na těsto a posypeme krystalovým cukrem.

  4. Připravíme si drobenku z povoleného másla, cukru a mouky a hustě celý koláč posypeme. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme na střední teplotu 25-35 minut, podle trouby.

Poznámka

Podle maminčiného receptu dělám "Dvacetiminutový koláč"-recept tu mám a tohle je jeho obdoba mírně upravená-je dobrý, jako by jste jedli nějaké cukroví!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 37 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Broskvové potěšení

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Daranea: Danielko, jsem ráda, že jsi si ho vybrala a doufám, že chutnal :-p:yes:;-)

    Odpovědět

  • Daranea Daranea

    Dostala jsem broskve a už je plech v troubě. Voní to báječně, nemůžu se dočkat až ochutnám!

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Sisi: Sisi, jsem ráda, že chutnalo a to, že jsi si těsto upravila je dobře, mě to takto stačilo, je to vlastně i s olejem 425 ml tekutiny;-)je možné, že tvoje mouka méně nasávala, jinak nevím;-)

    Odpovědět

  • Sisi Sisi(neregistrovaný)

    Sice jsem tam dala místo broskví jablka a přidala skořici, ale bylo to dobré. Akorát mám výtku k množství mléka. Musela jsem tam ještě hodně přilít, protože to vůbec nebylo polotekuté konzistence. Ale jinak je to velmi dobré :-).

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Chutný moučník:-p+6:yes:a krásně naaranžovaný:-K

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    :-p:-psakra to vypadá dobře:yes::yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Tak ten se tváří, jako ten dvacetiminutovej. A že byl:-p:-*Ukládám a vyzkouším velice brzy;-):-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    rebeka:Rebí, dlouho jsem se rozmýšlela, ona tam původně byla a tak jsem to vrátila zpátky;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    to bude jak peřinka..mňám;-):-p:yes:
    Bibulko,nechceš tu 2.fotku jako hlavní;-):-?:-)
    přes tu krásnou velikou broskev není ten moučník skoro vidět:-*:-D;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: broskvový koláč z čerstvých broskví recepty z čerstvých broskví buchta z čerstvých broskví broskvové řezy s čerstvých broskví koláč z čerstvých broskví řezy z čerstvých broskví broskvove poteseni broskvové řezy z čerstvých broskví broskvové recepty čerstvé broskve hrnkové potěšení moučník z čerstvých broskví broskvová buchta s drobenkou čerstvé broskve recepty pečeme z čerstvých broskví moucnik z broskvi moučníky z broskví kolac s čerstvých broskvi buchta s cerstvych broskvi broskvovou kolac

Zapomněl/a jsem heslo