Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 45 minut 6 porcí Pro začátečníky 14 názorů

Suroviny

1 kg kuřecích prsou
1/2 litru kuřecího vývaru (silného)
1/2 litru sladké smetany (31%)
1 cibule (větší)
100 g másla
sůl
pepř
máslová jíška
pažitka
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa rozkrojíme na stejně velké porce. Porce osolíme a opepříme. Do hrnce dáme rozpustit máslo. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli a necháme lehce zpěnit.

  2. Vložíme porce kuřecího masa a zprudka orestujeme do zlatavé barvy. Přidáme silný vývar a vlijeme do něj sladkou smetanu. Necháme probublávat, aby se maso hezky udusilo a nasáklo smetanovou chuť.

  3. Poté porce masa vyjmeme a udržujeme teplé. K zahuštění použijeme máslovou jíšku (směs mouky a másla, které společně při pokojové teplotě smícháme a následně vložíme do omáčky). Metličkou omáčku důsledně mícháme 15 minut, neboť má tendenci se připalovat.

  4. Omáčku scedíme přes jemné sítko, aby byla opravdu jemná. Chuť omáčky doladíme solí, pepřem a oříškem másla.

  5. Vhodnou přílohou je houskový knedlík a pro barvu sypeme čerstvě nasekanou pažitkou.

Poznámka

... kdo miluje jemnou a přírodní chuť omáčky, tak bude spokojen.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 848 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce

  • mejdylko mejdylko

    Výborné... dělala jsem už 2x a moji chlapy se po tom mohli ubouhat. Jen dělám větší množství omáčky, protože to jedí lžící :D jen co nebudou taková vedra, tak udělám zas. :yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    vybusna:
    "francouzské máslo"
    - prohněteme máslo s hladkou moukou v poměru 1:1
    - vzniklé těstíčko necháme v lednici ztuhnout
    - po kouscích (lžičkách) následně vmícháváme do šťávy a necháme provařit;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    casino: o francuzskych gulickach vonkoncom nic neviem :-8. Takze ...surovu muku zmiesam so surovym maslom do gulicky...vlozim do horucej omacky a necham za staleho miesania prevriet...tak?

    Odpovědět

  • casino casino

    vybusna:
    Autor asi myslel moučné máslo = francouzská kulička...
    V rcp stojí: "mícháme 15 minut, neboť má tendenci se připalovat." takže se to vaří:-)
    Chutná stejně jako záklechtka po povaření a těch 15´ je tak akorát, já vařívám i kratší dobu:-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    ked sa dava smotana na zaciatok varenia, tak musi naozaj len prebublavat, ako pise Jarda Kadic, ja osobne ked robim tymto sposobom, tak nemusim davat ani jisku, pretoze zredukovana smotana mi tu omacku zahusti dostatocne.
    Co ale netusim, ako chuti neoprazena muka v omacke.....

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    monca: litr tekutiny se nemůže tak rychle vyvařit,leda bys dělala na velkém ohni.Tam fakt stačí,když to jen maloučko bublá;-) Otik ví,co dělá:yes:

    Odpovědět

  • monca monca(neregistrovaná)

    ;-( no jevim ale me se ta smetana vyvarila mez se mi uvarilo maso a nepochopila jsem zasmazku - mouku a maslo pri pokojove teplote smichame tak sem udelala normos jak do polivky na panvicce a jakou sem mela radost jak je dobra tak nic moc teda ;-( priste dam tu smetanu az nakonec

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    je to dobrota:yes::-D zase jsem si notně zvědla hladinu cholesterolu, ale určitě budu dělat častěji:-p;-)

    Odpovědět

  • scofiq scofiq

    určitě vyzkouším, ukládám do oblíbených a díky za inspiraci
    bodík je samozřejmostí :-)

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Ukládám recept:yes::-K

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    jana j:
    ...s králíkem zítra - foto dodám :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • jana j jana j(neregistrovaný)

    Takhle dělala moje babička králíka a byla to dobrota :yes:. Mám moc ráda jednoduché recepty!! Kuřecí zkusím.

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Pěkné a jednoduché. Zatím dělám omáčku se zeleninou, prostě jako svíčkovou, ovšem vlastně jen "na smetaně". Takhle to zkusím a už brzo.:-p
    A šup sem s bodem :-))

    Odpovědět

Tématické fráze: kuřecí prsa na smetaně omáčka z kuřecích prsou kuřecí prsa se smetanou jednoduché recepty z kuřecích prsou smetanové omáčky kureci prsa ve smetanove omacce kureci prsa ve smetanove omacce kuřecí prso na smetaně kuřecí prsa omáčka omacky z kurecich prsou prsa na smetaně kuřecí prsa v omáčce kureci prsa ve smetane kuřecí kuličky ve smetanové omáčce kureci prsa smetana kuřecí prsa na smetaně recept recept kureci prsa na smetane recepty kureci prsa jednoduchý recept z kuřecích prsou jemná smetanová omáčka

Zapomněl/a jsem heslo