Nutriční hodnoty (Kapustovo - květáková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 855 kJ / 443 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,16 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,16 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 28,09 g |
– nasycené | 13,44 g |
– nenasycené | 11,06 g |
–– mononenasycené | 9,44 g |
–– polynenasycené | 1,63 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 440 mg |
Sodík | 262 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 22,21 g |
– cukry | 7,86 g |
––– laktóza | 0,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 jarní cibulka i s natí | Cibulka jarní čerstvá | |
1/2 hlávky 1/2 hlávky větší kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | 350 g |
1 1 menší květák (rozebraný na růžičky) | Květák čerstvý | |
2 lžice 2 lžice másla | Máslo kravské | 20 g |
1 - 2 1 - 2 vejce | Vejce slepičí | 105 g |
1,5 l 1,5 l vody nebo vývaru | Voda | 1500 ml |
sekaná petrželka nebo libeček | Petržel nať čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
muškátový květ | Muškát květ sušený | |
špetka špetka kurkumy | Kurkuma mletá | |
pepř | Pepř černý |