Domácí ruské vejce

Studená kuchyně Doba přípravy: 20 30 názorů

Studená kuchyně Doba přípravy: 20 30 názorů

Suroviny 1 porce

1 celé vejce
bramborový salát
šunka
Vysočina
Gothaj
plátková anglická slanina
plátkový sýr
sterilovaný hrášek
kyselá okurka
červená paprika
ledový salát
majonéza (v ní hořčice a trošku láku od okurek)
a na ozdobu petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Do mističky jako první dám trošku salátu, na ten usadím vejce a pak obložím uzeninou, zeleninou a nakonec přidám majonézu jen na ozdobu.

Poznámka od kuchařky

Tento je recept je uveden jako pro jednu osobu, protože pak už jen záleží kolik máte strávníků, tak úměrně zvýšíte počet surovin.

Za svých mladých let jsem toto měla moc ráda a protože kupované se už fakt nedá jíst, začala jsem doma dělat svoje.

Komentáře k receptu Domácí ruské vejce

  • prosciuto prosciuto(neregistrovaný)

    Jitkas:
    S tým prepisom cudzích slov do rustiny máte ciastocne pravdu, ale hned v tomto slove (ak cítate po rusky) je rozdiel, ktorý nezodpovedá tomu, co ste uviedli, pretoze tam nie je druhé "i" zo slova Olivier, ale mäkký znak.

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    prosiuto: Olivier - cteme olivie (tedy bez koncoveho "R"), Rusove ho pisi foneticky, ostatne jako vsechno, co pochazi z ciziho jazyka :-8

    Odpovědět

  • prosciuto prosciuto(neregistrovaný)

    Jitkas:
    V Rusku a v bývalom Sovietskom zväze sa volá a volal Salat Olivie (nie Olivier).
    Салат Оливье

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    no to je dobrůtka:yes::-D už jsme také dlouho neměli, takže brzo udělám:-p máš ho krásné i pro oko;-)

    Odpovědět

  • znamenivah znamenivah(autor receptu)

    maria:no právě že *kdysi*:-//.To co se prodává ted mi už nechutná ani trošku.Proto jsem se rozhodla si dělat tuhle dobrotu doma.

    Odpovědět

  • maria maria(neregistrovaná)

    Zo všetkých vaši komentárov mi vychádza, že je to absolútna pochúťka.Môže,byť,no kedysi dávno v Korune v Prahe mali aj lepší

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Verunka, Magdalenka, Jitkas: Tak vida, nekde je to fakt Rusky salat...ale kdyz to vymyslel Francouz Olivier v Rusku, tak v podstate maji vsichni recht:-D:-D (no ja jen predavala dal jak mi bylo vysvetleno, tak sorry za neuplne informace). Me je to osobne jedno jestli je Francouzky nebo Rusky, chutna mi uplne stejne dobre :-*, ten nazev je dulezity jen kvuli tomu, abysme vsichni vedeli o ktery salat tu jde. Tyto salaty na bazi Olivierova/Ruskeho jsou skutecne nebe v hube, nemuzu vynachvalit:-p:-p enem dietnejsi varianty musim delat:-8

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    karel: Přišli odsud naši slovanští předkové .....

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Rusky salat (nas bramborovy), vytvoril belgo-francouzsky kuchar jmenem Lucien Olivier v roce 1860,kdyz pusobil jako sefkuchar v jedne famozni restauraci v Moskve a tam ten salat opravdu vznikl. Puvodne vubec nevypada tak jak ho zname dnes, byla to opradu velice luxusni zalezitost. Zmenil se podstatne po revoluci, kdy zacaly chybet puvodni ingredience. Napr. puvodne neobsahoval majonezu, ale neco jako vinagrette a byl hlavne na bazi rybiho masa a cerstve zeleniny.
    V Italii je to rusky salat, tez ve Spanelsku, Francii, USA a Anglii. V Rusku je to "salat olivier", nebo moskevsky slat.

    Mozna ten vyraz "ruske vejce" vznikl prave od onoho "ruskeho slatu".

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    zuzun: Pravidelne robím talianskej návšteve na želanie klasický zemiakový šalát (s majonézou) a kuracie rezne. A tomu šalátu tiež hovoria "ruský".:-) - v Taliansku ho vraj tak volajú... my sme ho kedysi doma volali "francúzsky".

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    zuzun:Udělej ,měla jsem návštěvu ze Švýcar a šli se po mých Ruských vajíčkách utlouct ! Ruské, neruské !

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    podobnemu salatu jako nasemu "Vlasskemu"(s kousky vareneho kurete) rikaji v Iranu "Salat Olivie" nevim jak se to pise francousky, ale ma to byt z Francie (teda, Iranci to prevzali od Rusu, kteri si mysleli, ze takto nejak by francouzky salat vypadal a chteli se stravovat po francouzku). Salatu tedy nerika nikdo Rusky, i kdyz to Rusove vynalezli.:-O:-D
    K Ruskymu vejci: nevim jak moc Rusky je, ale jako dite jsem se mohla po nem utlouct. Jsem rada, ze jsem si ho v nedavne dobe nekoupila, kdyz rikate jak je to ted hnusny a neda se srovnat s tim puvodnim, aspon mi zbyla chutna vzpominka. Uz jsem se zklamala v mnoha "vylepsenych" vyrobcich vcetne salamu, Ruske vejce si tedy radsi taky udelam doma. Bod ode me za vzpominku na skolni leta.:yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Karlíčku !:-//No já nevím,ale nejdřív zkoumám jestli je to dobré:-p a potom se ptám ,jak se to jmenuje a odkud to jídlo je. Odsuzovat něco jenom proto ,že je to "odněkud" je tristní.Na Ruské vejce ,boršč a Stroganoff nedám dopustit, ať se ti to líbí,nebo ne!:-D

    Odpovědět

  • casino casino

    spagetka:
    ...no a Italové zase říkají vlašskému salátu "ruský salát" :-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    karel:v Rusku v životě o tomhle vejci neslyšeli, zrovna tak jako ve Španělsku o španělských ptáčkách

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: ruské vejce ruske vejce recept ruské vejce v aspiku jak se dělá ruské vejce recept na ruské vejce v aspiku ruské vajíčko ruska vejce ruska vejce recepty domácí vejce cena domácích vajec recept na ruske vejce ruské vejce v aspiku recept ruske vajce recept domácí vejce cena rusky vejce recept ruské vejce v aspiku recept ruske vejce ruská vejce v aspiku ruský salát domácí vejce v aspiku