Nutriční hodnoty (Sladkokyselé olihně (kalamáry) a krevety)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 252 kJ / 299 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,94 g |
| Tuky | 0,79 g |
| – nasycené | 0,22 g |
| – nenasycené | 0,48 g |
| –– mononenasycené | 0,13 g |
| –– polynenasycené | 0,34 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 12,55 g |
| Cholesterol | 15 mg |
| Sodík | 2,03 g |
| Sůl | 4,50 g |
| Sacharidy | 62,78 g |
| – cukry | 36,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší hrst vyloupaných krevet | Krevety loupané | |
| 1 1 oliheň (kalamáry) | ||
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1/2 1/2 červené papriky | Paprika červená čerstvá | 75 g |
| 2 2 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce pálivé chilli omáčky | Chilli omáčka | 15 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce kečupu | Kečup sladký | 15 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 15 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce ústřicové omáčky (nebo teriyaki) | Ústřicová omáčka | 15 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce bílého vinného octa (nebo rýžového octa) | Ocet vinný bílý | 15 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 1 cm 1 cm nastrouhaného zázvoru | Zázvor sušený | |
| 1 1 posekaný stroužek česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej | Olej řepkový |