Žebírka

Kikis Kuchařka: Kikis

Doba přípravy: 40minut 4 porce Vepřové maso 14 názorů

Suroviny

2 kg vepřových žeber na pečení
2 PL medu
pomeranč
2 PL hořčice
2 PL kečupu
3 stroužky česneku
středně velká cibule
1 dl vína
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V menším hrnci smícháme med, hořčici, kečup, šťávu z jednoho pomeranče, prolisovaný česnek a na jemno nastrouhanou cibuli a víno, krátce provaříme.

  2. Žebra dostatečně osolíme a opepříme a potřeme ještě teplou marinádou. Necháme cca 1-2 hodiny uležet.

  3. Přikryjeme alobalem a pečeme na 220°C cca 30 minut, potom žebra dáme pod gril, občas potřeme marinádou a dozlatova dopečeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 751 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Žebírka

  • Radek Matoušek Radek Matoušek(neregistrovaný)

    Postup splněn přesně podle receptu. Kdo není zvyklý na kombinaci vína a masa,stejně tak medu a masa,nepochutna si. Poprvé jsem tuto kombinaci vyzkoušel na těchto zebirkach a rozhodně musím říct,že nechutnalo. Pochutnali si pejskové a jeden mistni bezdomovec. Zlatá žebírka jen sůl,pepř,kmín,česnek. Omlouvám se za negativa,je to můj osobní názor.

    Odpovědět

  • Hakai Hakai

    Naprosto luxusní záležitost:yes:. Posílám bodík a děkuji za recept:yes:. Z nouze jsem musela upéct v remosce a výsledek předčil očekávání:yes:.

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Toto papání můžu jíst v kteroukoliv hodinu. Bašta nad baštu.:-p:-*:-*Takovou mám na ně chuť, že je budu muset spáchat co nejdříve;-):yes:...+++++++:yes:

    Odpovědět

  • evik.777 evik.777

    Naprosto vynikající :-p zrovna se dopekly a jsou skvělé :yes:

    Odpovědět

  • wariss wariss(neregistrovaný)

    Super žebírka, až se mi dělají boule za ušima. :yes::-p

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    :-p Med je v tom výborný, udělá to majdu na žebírkách krásně lepivou a zůstane jí na mase hodně. Krom toho cukr do barbecue omáčky patří, má být, a vždy je nasládlá. Aspoň tady v americku.
    Čili, bod už letí.:-K

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tak to se mi zamlouvá:-*:yes:+10

    Odpovědět

  • Kikis Kikis(autorka receptu)

    Eliza: já tam dávám to víno, které mám právě otevřené:-)červené/bílé/sladké/suché je to jedno:-))

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    no úplně mě tady tečou sliny:yes:a bodiků fafo:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Na medu jsem dělala, pomeranč zkusím, u nás tohle jede :-D:-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    To musí být pořádná dobrota:-p, dělávám něco podobného, tak zkusím i tento způsob...:-) Díky.:yes:
    Kam zmizelo moje dietní rozhodnutí...:-?:-D:-D:-8
    Jdu zadělat na chlebík a odpoledne koupím žebírka...:-p
    Jaké víno tam patří, prosím? Asi bílé, ne?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Achich ouvej, já bych si tak sáhla:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

  • petrzelka petrzelka

Tématické fráze: žebírka žebírka recept vepřová žebírka zebra na medu barbecue žebírka veprova zebra na medu žebírka barbecue recept na žebírka žebírko pečená řebírka pečene řebírka recepty na žebírka žebírka pečená v troubě na medu vepřová žebírka s barbecue zebirka recepty pečená žebra na medu veprove zebirko vepřová žebírka barbecue recept žebírka řebirka na medu

Zapomněl/a jsem heslo