Žebírka

Vepřové maso Doba přípravy: 40minut 14 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 40minut 14 názorů

Suroviny 4 porce

2 kg vepřových žeber na pečení
2 PL medu
pomeranč
2 PL hořčice
2 PL kečupu
3 stroužky česneku
středně velká cibule
1 dl vína
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. V menším hrnci smícháme med, hořčici, kečup, šťávu z jednoho pomeranče, prolisovaný česnek a na jemno nastrouhanou cibuli a víno, krátce provaříme.

  2. Žebra dostatečně osolíme a opepříme a potřeme ještě teplou marinádou. Necháme cca 1-2 hodiny uležet.

  3. Přikryjeme alobalem a pečeme na 220°C cca 30 minut, potom žebra dáme pod gril, občas potřeme marinádou a dozlatova dopečeme.

Komentáře k receptu Žebírka

  • Radek Matoušek Radek Matoušek(neregistrovaný)

    Postup splněn přesně podle receptu. Kdo není zvyklý na kombinaci vína a masa,stejně tak medu a masa,nepochutna si. Poprvé jsem tuto kombinaci vyzkoušel na těchto zebirkach a rozhodně musím říct,že nechutnalo. Pochutnali si pejskové a jeden mistni bezdomovec. Zlatá žebírka jen sůl,pepř,kmín,česnek. Omlouvám se za negativa,je to můj osobní názor.

    Odpovědět

  • Hakai Hakai

    Naprosto luxusní záležitost:yes:. Posílám bodík a děkuji za recept:yes:. Z nouze jsem musela upéct v remosce a výsledek předčil očekávání:yes:.

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Toto papání můžu jíst v kteroukoliv hodinu. Bašta nad baštu.:-p:-*:-*Takovou mám na ně chuť, že je budu muset spáchat co nejdříve;-):yes:...+++++++:yes:

    Odpovědět

  • evik.777 evik.777

    Naprosto vynikající :-p zrovna se dopekly a jsou skvělé :yes:

    Odpovědět

  • wariss wariss(neregistrovaný)

    Super žebírka, až se mi dělají boule za ušima. :yes::-p

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    :-p Med je v tom výborný, udělá to majdu na žebírkách krásně lepivou a zůstane jí na mase hodně. Krom toho cukr do barbecue omáčky patří, má být, a vždy je nasládlá. Aspoň tady v americku.
    Čili, bod už letí.:-K

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tak to se mi zamlouvá:-*:yes:+10

    Odpovědět

  • Kikis Kikis(autor receptu)

    Eliza: já tam dávám to víno, které mám právě otevřené:-)červené/bílé/sladké/suché je to jedno:-))

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    no úplně mě tady tečou sliny:yes:a bodiků fafo:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Na medu jsem dělala, pomeranč zkusím, u nás tohle jede :-D:-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    To musí být pořádná dobrota:-p, dělávám něco podobného, tak zkusím i tento způsob...:-) Díky.:yes:
    Kam zmizelo moje dietní rozhodnutí...:-?:-D:-D:-8
    Jdu zadělat na chlebík a odpoledne koupím žebírka...:-p
    Jaké víno tam patří, prosím? Asi bílé, ne?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Achich ouvej, já bych si tak sáhla:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

  • petrzelka petrzelka

Tématické fráze: žebírka žebírka recept vepřová žebírka zebra na medu žebírko žebírka barbecue barbecue žebírka veprova zebra na medu recept na žebírka pečená řebírka pečene řebírka zebirka recepty recepty na žebírka žebírka pečená v troubě na medu vepřová žebírka s barbecue recept žebírka pečená žebra na medu veprove zebirko vepřová žebírka barbecue recepty žebírka