Nutriční hodnoty (Fazolková francouzská polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 001 kJ / 956 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,17 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,74 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,43 g |
| Tuky | 60,65 g |
| – nasycené | 26,63 g |
| – nenasycené | 31,66 g |
| –– mononenasycené | 24,53 g |
| –– polynenasycené | 7,13 g |
| ––– omega 3 | 1,92 g |
| Vláknina | 22,35 g |
| Cholesterol | 123 mg |
| Sodík | 158 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 70,26 g |
| – cukry | 22,06 g |
| ––– laktóza | 7,76 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300-400 g 300-400 g fazolek | Fazolky čerstvé | 350 g |
| 200 g 200 g nových brambor nebo 5 středních brambor/ | Brambor raný | 200 g |
| 3 3 malinkaté čerstvé mrkvičky - mrkvičkové bejby, nemusí být | Baby karotka | |
| 20 g 20 g oleje (ne olivový) | Olej řepkový | 20 ml |
| 1,5 PL 1,5 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
| 200 ml 200 ml sladké smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 2 PL 2 PL másla | Máslo kravské | 20 g |
| cukr | Cukr bílý | |
| ocet | Ocet lihový | |
| sůl na dochucení | Sůl mořská | |
| kopr dle chuti minimum 2 PL PL vrchovatě | Kopr nať čerstvý | |
| 2 2 střední bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 8 kuliček 8 kuliček pepře ,dávám víc | Pepř černý | |
| 1/2 1/2 celý muškátový oříšek, ne mletý | ||
| 1 1 bujón zeleninový - kvalitnější | Bujón zeleninový |