Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Fazolková francouzská polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie4 001 kJ /
956 kcal
Bílkoviny21,17 g
– z toho živočišné bílkoviny5,74 g
– z toho rostlinné bílkoviny15,43 g
Tuky60,65 g
– nasycené26,63 g
– nenasycené31,66 g
–– mononenasycené24,53 g
–– polynenasycené7,13 g
––– omega 31,92 g
Vláknina22,35 g
Cholesterol 123 mg
Sodík 158 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy70,26 g
– cukry22,06 g
––– laktóza7,76 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
300-400 g 300-400 g fazolek Fazolky čerstvé 350 g
200 g 200 g nových brambor nebo 5 středních brambor/ Brambor raný 200 g
3 3 malinkaté čerstvé mrkvičky - mrkvičkové bejby, nemusí být Baby karotka
20 g 20 g oleje (ne olivový) Olej řepkový 20 ml
1,5 PL 1,5 PL hladké mouky Mouka pšeničná hladká 15 g
200 ml 200 ml sladké smetany na vaření Smetana kravská sladká 12% 200 ml
2 PL 2 PL másla Máslo kravské 20 g
cukr Cukr bílý
ocet Ocet lihový
sůl na dochucení Sůl mořská
kopr dle chuti minimum 2 PL PL vrchovatě Kopr nať čerstvý
2 2 střední bobkové listy Bobkový list sušený
8 kuliček 8 kuliček pepře ,dávám víc Pepř černý
1/2 1/2 celý muškátový oříšek, ne mletý
1 1 bujón zeleninový - kvalitnější Bujón zeleninový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.