Pečené přílohové brambory

NynnCz Kuchařka: NynnCz

Přílohy 2 názory

Suroviny

menší až středně velké brambory
olivový olej (může být z pokrutin)
hrst hrubé krystalické mořské soli
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Neloupané brambory důkladně omyjeme, je-li třeba, vezmeme si na to kartáček a rozkrojíme je podélně na půlky. Troubu předehřejeme na 200°C.

  2. Na plech položíme teflonovou nebo silikonovou podložku (asi by stačil i papír na pečení), potřeme olejem a posypeme solí. Na sůl klademe brambory řeznou plochou dolů. Pečeme asi půl hodiny, podle velikosti a kvality brambor. Ke konci pečení můžeme teplotu zvýšit na 220°C. Brambory jsou hotové, když jsou měkké a na řezu zlaté.

Poznámka

Pokud moc nesolíte, tak před konzumací doporučuji seškrábnout z brambor případná zrnka soli. Jsou pak slané tak akorát.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené přílohové brambory

Tématické fráze: přílohové brambory pečené brambory pečené přílohové brambory přílohové pečené brambory recept na prilohove brambory přílohové brambory recept recepty na přílohové brambory kartáček na brambory přílohové brambor brambory přilohové bramborák recept pečene bramborove noky recepty brambory priprava pecenych brambor bramborové noky z pečených brambor noky z pečených brambor recepty z brambor pečená brambora zlaté brambory vařené přílohové brambory

Zapomněl/a jsem heslo