Nutriční hodnoty (Květákový krém s restovanou cuketkou a česnekovými krutonky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 669 kJ / 399 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,17 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,97 g |
| Tuky | 17,73 g |
| – nasycené | 11,39 g |
| – nenasycené | 6,71 g |
| –– mononenasycené | 4,89 g |
| –– polynenasycené | 1,82 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 6,78 g |
| Cholesterol | 54 mg |
| Sodík | 392 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 47,52 g |
| – cukry | 10,13 g |
| ––– laktóza | 5,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 střední květák | Květák čerstvý | |
| 1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 150 ml 150 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| 1 1 malá cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 1 1 rohlík | Rohlík pšeničný bílý | 43 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 1 feferonka ( nemusí být ) | Chilli paprička čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |