Nutriční hodnoty (Buchta z rebarbory a borůvek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 24 931 kJ / 5 959 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,88 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 70,00 g |
| Tuky | 225,31 g |
| – nasycené | 67,22 g |
| – nenasycené | 147,35 g |
| –– mononenasycené | 109,25 g |
| –– polynenasycené | 38,10 g |
| ––– omega 3 | 10,60 g |
| Vláknina | 21,00 g |
| Cholesterol | 529 mg |
| Sodík | 335 mg |
| Sůl | 1,42 g |
| Sacharidy | 884,35 g |
| – cukry | 377,05 g |
| ––– laktóza | 13,05 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek cukru krystal | Cukr bílý | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 100 g 100 g cukru krystal | Cukr bílý | 100 g |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| borůvky (dle potřeby) | Borůvky čerstvé | |
| rebarbora (dle potřeby) | Rebarbora čerstvá | |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá |